Κερατέα: Επίθεση με μολότοφ σε σπίτια αστυνομικών

Στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ έγινε ζεύγος αστυνομικών στο σπίτι τους στην Κερατέα.Σύμφωνα με την Αστυνομία, 43 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο σπίτι των αστυνομικών, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και Μιχαήλ Δελίση, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τρία οχήματα.

Στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ έγινε ζεύγος αστυνομικών, στο σπίτι τους, στην Κερατέα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν την επίθεση ως μήνυμα εκφοβισμού, γενικά προς την παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή και εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για την επόμενη ημέρα στη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα τουλάχιστον δυο αυτοκίνητα σταμάτησαν έξω από το σπίτι, στην διασταύρωση της λεωφόρου ΝΑΤΟ με την οδό Μιχαήλ Δελίση. Οι επιβαίνοντες κατέβηκαν από τα οχήματα και έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον της οικίας μέσα στην οποία βρίσκονταν την ώρα εκείνη το ζευγάρι των αστυνομικών, ένας Αστυνόμος Α΄, ο οποίος είναι Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γλυκών Νερών και η σύζυγός του, η οποία είναι Αρχιφύλακας και υπηρετεί στο Γραφείο Διαβατηρίων Κερατέας.

Στο σπίτι ήταν και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας από 7 έως 16 ετών, τα οποία πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία της Κερατέας. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν και πάλι στα αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή.

Από την επίθεση τυλίχτηκαν στις φλόγες τα δυο αυτοκίνητα του ζευγαριού και ένα ακόμη όχημα, που ανήκει σε φιλικό τους πρόσωπο.

Η οικογένεια διαμένει στην περιοχή, που είναι ο τόπος καταγωγής της γυναίκας, πάνω από 15 χρόνια και το σπίτι τους βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το τοπικό Τμήμα Τροχαίας, το οποίο έχει γίνει επανειλημμένως στόχος επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής. Σε ανοιχτή επιστολή, πάντως, που κυκλοφόρησε το πρωί με την υπογραφή «Κάτοικοι Λαυρεωτικής», εκφράζεται η λύπη των κατοίκων για την «περίεργη», όπως χαρακτηρίζεται, εμπρηστική επίθεση και αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για προβοκάτσια.

Εν τω μεταξύ την Μεγάλη Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής θα καταθέσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους τραυματισμούς των συναδέλφων τους στη Κερατέα, για παράβαση καθήκοντος, έκθεση σε κίνδυνο, καταστρατήγηση νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων κλπ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.