Αντίθετος με τις πρόωρες εκλογές ο Θ. Βάρδας

Την εκτίμηση ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές στην παρούσα χρονική στιγμή, εξέφρασε μέσω του Ρ/Σ Βήμα fm ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ κ. Θ. Βάρδας που είχε βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής, ακόμα και εκ των έσω της Ν.Δ. όταν τήρησε μια πιο μετριοπαθή στάση πέρυσι έναντι του Μνημονίου.

Την εκτίμηση ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές στην παρούσα χρονική στιγμή, εξέφρασε μέσω του Ρ/Σ Βήμα fm ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ κ. Θ. Βάρδας που είχε βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής, ακόμα και εκ των έσω της Ν.Δ. όταν τήρησε μια πιο μετριοπαθή στάση πέρυσι έναντι του Μνημονίου.

Μετά από μια πολύμηνη δημόσια σιωπή, ο κ. Βάρδας, κινούμενος διαφορετικά από πολλούς συνεργάτες και συμβούλους του φίλου του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, που εμφανίζονται υπέρμαχοι μιας πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης, υπερασπίστηκε την άποψη, ότι μια τέτοια διαδικασία δεν έχει να προσθέσει τίποτα.

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη στο «Βήμα», ότι ο κ. Βάρδας συμμετείχε σε «κλειστή» σύσκεψη στο πατρικό σπίτι του κ. Σαμαρά στην οδό Μουρούζη, όπου συζητήθηκαν αρκετά σημεία του επικαιροποιημένου προγράμματος της Ν.Δ., ο επιχειρηματίας δεν αρνήθηκε τη φιλική του σχέση του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το θέμα αυτό έχει ξεκαθαρίσει από καιρό. Είμαι φίλος του κ. Σαμαρά, όπως έχει πει και εκείνος. Οι φίλοι συζητάνε μεταξύ τους και ενίοτε ζητούν ο ένας τη γνώμη του άλλου», είπε, χωρίς να διαψεύδει τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη σύσκεψη και συνέχισε: «Η επαφή δεν έχει σταματήσει. Είναι φυσικό να συναντιόμαστε».

Βέβαια, επανέλαβε αυτό που έχει πει από το Σεπτέμβριο του 2010 (και στο «Βήμα της Κυριακής» με συνέντευξή του), ότι «στη Ν.Δ. δεν έχω επιστρέψει, διότι δεν υπήρξα ποτέ». Ο κ. Βάρδας, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε σε κάποια θεσμική θέση ποτέ και κατά συνέπεια, είπε «δεν μπορείς να επιστρέψεις κάπου που δεν ήσουν».

Η έκπληξη ήρθε από τον κ. Βάρδα, όταν αναφέρθηκε στο θέμα των πρόωρων εκλογών για το οποίο είπε χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται και δεν έχει να προσθέσει τίποτα μια εκλογική αναμέτρηση. Θα ξαναβγάλει, ενδεχομένως, μια κυβέρνηση. Ή το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ. ή μπορεί να μη βγάλει και αυτοδυναμία, που είναι το χειρότερο. Προσωπικά δεν πιστεύω στις πολιτικές συναινέσεις».


Αν και στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη συναίνεσης σε επίπεδο κοινωνίας, εμφανίστηκε και αρνητικός στις διάφορες κινητοποιήσεις που γίνονται για την οικονομική πολιτική που ασκείται. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λιανικού εμπορίου και ευρύτερα στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, διαφωνώντας με το Μνημόνιο.

Με τελείως διαφορετική φρασεολογία από αυτή πολλών βουλευτών της Ν.Δ. και με πιο μετριοπαθή και ήπια στάση, ο κ. Βάρδας, είπε ότι το Μνημόνιο, αν δεν αλλάξει και δεν προσθέσει στο μίγμα πολιτικής που έχει μέτρα αναπτυξιακά, δεν οδηγεί σε αποτελέσματα.

«Αυτό συμβαίνει να το έχει πει και η Ν. Δ., αλλά και άλλα κόμματα. Τα κόμματα αυτά που είχαν προβλέψει ότι το Μνημόνιο δυστυχώς δεν θα οδηγήσει πουθενά δικαιολογούνται για την απόφασή τους», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν δικαιώνονται, διότι το να δικαιώνεσαι όταν η χώρα ενδεχομένως μπορεί να υποστεί μια ζημιά, δεν είναι αυτό δικαίωση. Αλλά δικαιολογούνται για το «όχι» τους».


Και η άλλη γραμμή



Σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κ. Βάρδα, κινούνται άλλοι βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. και είναι ενδεικτική η άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος του κ. Κ. Μαρκόπουλου που έδειξε το δρόμο προς τις εκλογές. «Το αδιέξοδο δεν το περιγράφει μόνο η Ν.Δ., περιγράφεται πλέον και από τον περίγυρο και της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πα.Σο.Κ και από το ίδιο κόμμα. Θεωρούμε ότι το οικονομικό αδιέξοδο και το κοινωνικό αδιέξοδο, θα τεκμηριώσει το πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο κάποια στιγμή θα φέρει εξελίξεις», υπογράμμισε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.