Απάντηση δίνει ο υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στην εφημερίδα WSJ, η οποία σε σημερινό της δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι «βυζαντινή δοκιμασία» για τον επενδυτή.
Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικητιάδης, το σχετικό δημοσίευμα της WSJ έχει βάση και πολλά από όσα αναφέρει είναι πράγματι αληθινά. Ωστόσο αφορούν την Ελλάδα που αλλάζει. Σήμερα στην Ελλάδα γίνονται πολύ μεγάλες ανατροπές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η υιοθέτηση νόμων που θα βοηθούν στην επιτάχυνση των επενδύσεων.
Ειδικά στον τομέα του γκόλφ, όπου και επικεντρώνει το δημοσίευμα της η εφημερίδα, ο υφυπουργός τονίζει ότι το υπουργείο έχει ήδη συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και άμεσα θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του.
Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που λαμβάνοντα για την προώθηση τουριστικών και μη επενδύσεων, ο κ. Νικητιάδης στάθηκε στο νόμο Fast Track Investment που εκ των πραγμάτων επενδύσεις που χρόνιζαν μπορούν να ολοκληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο. κ. Νικητιάδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τουριστικής κατοικίας, για το οποίο όπως είπε το υπουργείο ήδη το έχει προσεγγίσει.
Εστιάζοντας στην επένδυση του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και της εταιρίας Temes στη Μεσηνία, ο κ. Νικητιάδης τονίζει ότι η επένδυση του Costa Navarino υλοποιήθηκε με μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά νομοθεσία και επικαλείται δήλωση του καπετάν Βασίλη, που είχε δηλώσει ότι μπορεί να ταλαιπωρήθηκε από γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά ήταν κάτι καινούριο για τη χώρα και ήταν λογικό. «Σημασία έχει να κοιτάμε μπροστά και να προχωράμε, δήλωσε με έμφαση ο υφυπουργός. Μάλιστα η Temes βρίσκεται στην τελική ευθεία της υλοποίησης του δεύτερου γηπέδου γκολφ», πρόσθεσε ο κ. Νικητιάδης.
Στο μεταξύ ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει αποφασιστεί να προκηρυχθεί με γρήγορες διαδικασίες το γήπεδο γκολφ Αφάντου στη Ρόδο υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο θα γίνει και σε άλλες περιοχές.
Ο κ. Νικητιάδης τόνισε το γεγονός ότι η Ελλάδα στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα μπορεί να μην έχει μεγάλες εκτάσεις, σημείωσε ότι το ίδιο ισχύει για πολλές χώρες στον κόσμο και υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για να γίνουν μεγάλες επενδύσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική πολιτεία έχει αποφασίσει να αναπτύξει έναν τόσο σημαντικό τομέα όπως είναι αυτός του τουρισμού.
Σε ό,τι αφορά τέλος την αναφορά περί της συλλογής 2.000 υπογραφών για ένα τουριστικό σύμπλεγμα στην Πελοπόννησο, ο κ. Νικητιάδης ανάφερε, ότι εάν είναι αληθή τα όσα δηλώνονται είναι η εξαίρεση, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, τέτοιες αναφορές, από ελληνικά χείλη δεν βοηθούν την Ελλάδα.