Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επιχείρηση «απελευθέρωσης» της Κασταλίας κρήνης από τους απειλητικούς βράχους -τις Φαιδριάδες Πέτρες- στους Δελφούς. Ένα ικρίωµα ύψους 80 µ. υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες του μνημείου, που παραμένει απρόσιτο για το κοινό τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ οι αναρριχητές που επιστράτευσε η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνηµείων αδειάζουν τις βραχοπαγίδες που προστατεύουν την κρήνη.
Σύμφωνα με τα Νέα, οι βραχοπαγίδες έχουν ήδη ξεπεράσει το χρονικό όριο αντοχής τους και έχουν πάρει κλίση σχεδόν 90%. Η διαδικασία της αποφόρτισής τους όµως δεν σηµαίνει και την άµεση επαναλειτουργία της κρήνης.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η ολοκλήρωση ειδικής τεχνικής µελέτης για την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών, που θα προβλέπει διακριτική µεν, αλλά ασφαλή στερέωση των επιθετικών βράχων.
Η πτώση των Φαιδριάδων δεν είναι το µοναδικό πρόβλημα των Δελφών. Μεγάλο τμήμα του χώρου, που δέχεται πάνω από 300.000 επισκέπτες ετησίως, λειτουργεί χωρίς περίφραξη, χωρίς ενηµερωτικές πινακίδες, πρόσβαση για τα ΑµΕΑ και οργανωµένες στάσεις για τις οµάδες επισκεπτών.
Για τη μετατροπή του χώρου σε αρχαιολογικό πάρκο εκτιµάται ότι απαιτούνται περί τα 700.000 – 800.000 ευρώ, κονδύλι που θα εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο των εργασιών θα διαµορφωθεί µια νέα διαδροµή που θα συνδέει το Ιερό µε το Μουσείο και θα αναδειχθεί η «άγνωστη» στους επισκέπτες συνοικία της ύστερης αρχαιότητας, χώρος όπου κρύφτηκαν οι θησαυροί των Δελφών στην Κατοχή.