Προβόπουλος και Δραγώνα

Γιορτάζοντας την 28η Οκτωβρίου και παραμονές εκλογών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος, αντιγράφοντας σε «αυστηρότητα» και δημοσιονομική «λογική» τον γερμανό συνάδελφό του που θέλει να μας πετάξει έξω από τη ζώνη του ευρώ για να «μάθουμε», μας πρόσφερε την άποψή του για τη σωτηρία της πατρίδας: πρότεινε την κατάργηση των ΚΑΠΗ- την κατάργηση των γερόντων την κρατάει ίσως για το μέλλον- και μερικά άλλα μέτρα, κάποια σωστά και άλλα απαράδεκτα, χωρίς καμία αναφορά στον δικό του μισθό και στον αριθμό των υπαλλήλων του.

Γιορτάζοντας την 28η Οκτωβρίου και παραμονές εκλογών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος, αντιγράφοντας σε «αυστηρότητα» και δημοσιονομική «λογική» τον γερμανό συνάδελφό του που θέλει να μας πετάξει έξω από τη ζώνη του ευρώ για να «μάθουμε», μας πρόσφερε την άποψή του για τη σωτηρία της πατρίδας: πρότεινε την κατάργηση των ΚΑΠΗ- την κατάργηση των γερόντων την κρατάει ίσως για το μέλλον- και μερικά άλλα μέτρα, κάποια σωστά και άλλα απαράδεκτα, χωρίς καμία αναφορά στον δικό του μισθό και στον αριθμό των υπαλλήλων του. Μόνο παραμονές εκλογών, το 2009, ο σοφός αυτός άνθρωπος αποκάλυψε «ιδιωτικά» τα μαύρα οικονομικά μας χάλια που είχαν οργανώσει οι φίλοι του της Νέας Δημοκρατίας ώστε να βρεθεί έκθετος ο κ. Παπανδρέου. Και μόνο τώρα θυμήθηκε τους χιλιάδες διορισμούς της «νέας διακυβέρνησης» για να αξιώσει μαζικές απολύσεις με πρώτο στόχο την Παιδεία. Τι να πεις;

Γιορτάζοντας την 28η Οκτωβρίου και παραμονές νέων εκλογών, οι κάθε λογής ακροδεξιοί κατάφεραν ένα ακόμα χτύπημα στη σημερινή κυβέρνηση: οδήγησαν σε παραίτηση την εξαίρετη Θάλεια Δραγώνα, ειδική γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας. Η κυρία Δραγώνα δεν άντεξε τον πόλεμο που της έκαναν οι δήθεν πατριώτες, το συνεχές υβρεολόγιό τους (ο χαρακτηρισμός της σαν προδότριας, τον οποίο χρησιμοποίησαν και για την κυρία Ρεπούση, ήταν μια από τις ευγενέστερες εκφράσεις τους), τις συνεχείς ανώνυμες (αλλά οργανωμένες) απειλές για τη ζωή της. Ακόμα και στημένες τηλεοπτικές προβοκάτσιες σε σχέση με την Παιδεία στις μειονοτικές περιοχές, όπως πρόσφατα.

Και γιατί δεν άντεξε; Μα γιατί με εξαίρεση μια ντόμπρα πολιτική στήριξή της στη Βουλή από τον Γιώργο Παπανδρέου, που απαντούσε σε έναν βορβορώδη φιλιππικό του κ. Καρατζαφέρη, και με μερικά καλά προσωπικά λόγια της κυρίας Διαμαντοπούλου, λες και το πρόβλημα ήταν κάποιο αδικημένο κοριτσάκι, διαπίστωσε την πολιτική μοναξιά της: στην ουσία προσπάθησε με γνώση και σύνεση να προωθήσει ό,τι το προοδευτικό περιελάμβανε το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ στους τομείς της αρμοδιότητάς της (μειονοτικά σχολεία, μεταρρύθμιση των εξετάσεων κ.ά.). Αυτό το πρόγραμμα προσέκρουσε πάνω στους πατριδοκάπηλους σκοταδιστές. Για να διαπιστώσουμε σήμερα, με την παραίτησή της, ακόμα μια μεγάλη ήττα της προοδευτικής Κεντροαριστεράς που τόσο εύκολα καταθέτει τα όπλα μπροστά στη συμμαχία του παλαιοΠαΣοΚ (όργανά του, το εβδομαδιαίο έντυπο γνωστού εκδοτικού οίκου και πλήθος «μπλογκ») με την Ακροδεξιά, τη νόμιμη αλλά και την ημινόμιμη, και με όλο τον εσμό της πιο ακραίας συντήρησης στη χώρα μας.

Το δράμα είναι ότι όλοι αυτοί, με δήθεν εθνικιστικούς πατριωτικούς και αριστερούς λόγους και λαϊκίζοντας αναίσχυντα, ζητούν τώρα την ψήφο μας.

somerit@otenet.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.