Παρ΄ ότι στο προ διετίας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο είχε διεξαχθεί κάτω από αντίστοιχες συνθήκες για τους Ερυθρόλευκους, ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε είχε επιλέξει συντηρητική προσέγγιση- στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού υπάρχει αίσθηση ανωτερότητας- αλλά και ελπίδα ότι αυτή η αισιοδοξία θα επιβεβαιωθεί σήμερα στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με αέρα τεσσάρων βαθμών δεν σημαίνει ότι για τους Ερυθρόλευκους είναι μικρό το διακύβευμα. Ιδού οι λόγοι:

1 Οι ποδοσφαιριστές καλούνται να προστατεύσουν την ηρεμία που επικρατεί στην ομάδα μετά τον επώδυνο αποκλεισμό από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την επιστροφή του κ. Βαλβέρδε στον πάγκο. Οι καλές εμφανίσεις και η πρωτοπορία στο πρωτάθλημα έχουν αλλάξει εντυπωσιακά το κλίμα και παρά το γεγονός ότι η ομάδα θα αποχωρήσει ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι μια ήττα από τον Παναθηναϊκό μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. 2 Ο Παναθηναϊκός (μαζί ασφαλώς με την ΑΕΚ) είναι ο κύριος ανταγωνιστής στο πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός έχει τη χρυσή ευκαιρία να ξεφύγει με επτά ολόκληρους βαθμούς από το Τριφύλλι (που προέρχεται ήδη από μια επώδυνη ήττα από την ΑΕΚ) και να το θυθίσει στα προβλήματά του.

3 Να διατηρηθεί η αίσθηση ανωτερότητας που έχει προκύψει. Με δεδομένο τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ είναι πιθανότατα το πιο δύσκολο τεστ της σεζόν και μια πιθανή ήττα κάθε άλλο παρά θα επιβεβαιώσει όσους θεωρούν ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν καλύτερη ομάδα.

Αυτή η αίσθηση υπάρχει άλλωστε και σε διοικητικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης συνέφαγε την Πέμπτη με τον πρόεδρο κ. Σωκράτη Κόκκαλη και από τις πληροφορίες προκύπτει ότι αμφότεροι συμφωνούν ότι οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να δείξουν την ανωτερότητά τους στο ντέρμπι.

Εν τω μεταξύ την προσεχή Τετάρτη 3/11 θα διεξαχθεί ο αγώνας με αντίπαλο την Ηλιούπολη για το Κύπελλο Ελλάδας, που αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη λόγω της νεροποντής που έπληξε το Λεκανοπέδιο. Αυτή η αναβολή φαίνεται να επηρεάζει και τα πλάνα του κ. Βαλβέρδε, ο οποίος ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μοϊσές Ουρτάδο για να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάστασή του εν όψει του ντέρμπι, και πλέον σκέφτεται να μην αλλάξει ενδεκάδα.