Ο Αντώνης Σαμαράς έριξε το «γάντι» των εκλογών, λέει ο Θ.Πάγκαλος

Ο Αντώνης Σαμαράς έριξε το «γάντι» των εκλογών και «εμείς το σηκώσαμε», είπε το Σάββατο από την Πάτρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, ενώ αναφερόμενος στην εκλογολογία είπε ότι «σενάρια ακούγονται και για να συνεχίσει κάποιος να βλέπει το σήριαλ, αυτά τα σενάρια πρέπει να ανανεώνονται». Σε συνέντευξη του, στο Βήμα της Κυριακής, πάντως, ο κ. Πάγκαλος, λέει ότι «εγώ δεν βλέπω εκλογές» φέτος ή το 2011. Ο Γ.Παπανδρέου «εκβιάζει πολιτικά» τον ελληνικό λαό, απαντά η ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς έριξε το «γάντι» των εκλογών και «εμείς το σηκώσαμε», είπε το Σάββατο από την Πάτρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, ενώ αναφερόμενος στην εκλογολογία είπε ότι «σενάρια ακούγονται και για να συνεχίσει κάποιος να βλέπει το σήριαλ, αυτά τα σενάρια πρέπει να ανανεώνονται».

«Αποφεύγουμε όμως», συνέχισε ο κ. Πάγκαλος, «να συζητήσουμε πράγματα, όπως είναι όλα αυτά τα θαυμάσια και μεγαλειώδη τα οποία καθίστανται δυνατά με την ύπαρξη των νέων θεσμών τοπικής αυτοδιοίκησης», ενώ συμπλήρωσε ότι «για μια ακόμη φορά προδίδουμε το παρόν μας, υπέρ ενός απροσδιορίστου μέλλοντος». Και κατέληξε: «Εγώ σε αυτό το έργο δεν θα παίξω».

Aναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην διακαναλική συνέντευξη, σημείωσε πως «ήταν μια στιγμή που έπρεπε να απαντήσουμε στο δίλημμα που έθεσε ο κ. Σαμαράς, δίνοντας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου χαρακτήρα δημοψηφίσματος».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ακόμη ότι «εμείς είχαμε ξεκινήσει ενισχύοντας και τονίζοντας τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της κάλπης, αλλά ήρθε ο κ. Σαμαράς και είπε καλώ σε δημοψήφισμα».

Και σε αυτό, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «συνέρευσαν όλα τα άλλα κόμματα, πλην του ΛΑΟΣ, και είπαν «και εμείς δημοψήφισμα», θέτοντας ορισμένα και θέμα ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος».

Έτσι, μπροστά σε αυτές τις «προκλήσεις», όπως τις χαρακτήρισε, «δεν μπορούμε να πούμε ότι εμείς θα δουλεύουμε σιωπηρά και εσείς βαράτε όσο θέλετε». Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έριξε το γάντι ο κ. Σαμαράς και εμείς το σηκώσαμε».

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Θ.Πάγκαλος προβλέπει ότι δεν πρόκειται να γίνουν βουλευτικές εκλογές φέτος ή το 2011 και επισημαίνει ότι «το βράδυ των εκλογών, όπως πάντα, όλοι θα δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα».

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρεται και στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, λέγοντας ότι «η διαμονοποίηση της αναδιάρθρωσης (σ.σ. του χρέους) που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη».

» Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε».

ΝΔ: «Ο Γ.Παπανδρέου εκβιάζει πολιτικά τον ελληνικό λαό»

Σε δήλωση του, με αφορμή συνέντευξη του πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «εκβιάζοντας πολιτικά τον ελληνικό λαό, προσπαθεί να φοβήσει, γιατί ο ίδιος φοβάται. Και φοβάται, επειδή η πολιτική του δεν του βγαίνει».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι «αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει με τη λαϊκή εντολή των εκλογών του Νοεμβρίου, για να ακυρωθούν στην πράξη οι πολιτικοί εκβιασμοί και τα φοβικά σύνδρομα, που καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ» και προσέθεσε ότι «το μόνο καινούργιο, που προέκυψε από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού είναι ότι πολλαπλασιάζονται τα εγκώμιά του προς τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη».

Στη Ρηγίλλης, η πρώτη απόφαση που έχει ληφθεί στο επιτελείο του κ. Σαµαρά είναι η ΝΔ να επιµείνει στην ίδια τακτική της «ζεµατισµένης κυβέρνησης» έως τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και να δηλώνει «πανέτοιμη» για εκλογές.

Επιπλέον, εκτιμούν ότι το εκλογικό δίληµµα που έθεσε ο πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από την εξέλιξή του, αποτελεί την «πρώτη µεγάλη πολιτική νίκη» του κ. Σαµαρά. Και αυτό γιατί -όπως λένε- «έσυρε» τον κ. Παπανδρέου στη δική του ατζέντα και τον ανάγκασε να αναγνωρίσει τον πολιτικό χαρακτήρα των δηµοτικών περιφερειακών εκλογών.

«Η αντίδραση του πρωθυπουργού στέλνει και ένα µήνυµα στους ψηφοφόρους ότι η ΝΔ ισχυροποιείται», είναι η δική τους ερµηνεία.

Ο κ. Σαμαράς θα εµφανίζει τη ΝΔ έτοιµη για εκλογές, αλλά ταυτόχρονα θα τις ξορκίζει, υποστηρίζοντας ότι «το ζητούµενο αυτή την ώρα δεν είναι να αλλάξει η κυβέρνηση αλλά η κυβερνητική πολιτική».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.