Δίχασε η καταδίκη της δολοφόνου με το αλεξίπτωτο

«Είχε την ευκαιρία να οργανώσει τη δολοφονία της αντιζήλου της» έκρινε το δικαστήριο, χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Σε 30 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η βελγίδα δασκάλα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την ερωτική της αντίζηλο προκαλώντας δολιοφθορά στο αλεξίπτωτό της προτού μεταβούν για ελεύθερη πτώση με τον εκπαιδευτή τους, τον οποίο και οι δύο διεκδικούσαν ερωτικά. Η Ελς Κλότεμανς , 26 χρόνων, κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία της 38χρονης Ελς Βαν Ντόρεν, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών και ερωτικής συντρόφου του Μαρσέλ Σόμερς, αλλά απέφυγε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς αναστολή. Η καταδίκη της δίχασε την κοινή γνώμη στο Βέλγιο καθώς βασίστηκε σε έμμεσες αποδείξεις εξαιτίας ελλιπών εγκληματολογικών στοιχείων. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η κατηγορούμενη διέθετε την τεχνογνωσία, είχε την ευκαιρία καθώς και το κίνητρο για να κόψει τα σκοινιά στο αλεξίπτωτο του θύματος.

Η κατηγορουμένη επέμενε και επιμένει ότι είναι αθώα, οδηγώντας ορισμένους σχολιαστές να υποστηρίξουν ότι καταδικάστηκε αδίκως. «Ενοχη χωρίς αποδείξεις» έγραψε η γαλλόφωνη καθημερινή εφημερίδα «Le Soir».

«Τα συναισθήματα επικράτησαν της λογικής. Η τυχαία απόφαση του δικαστηρίου πιθανόν να έστειλε μιαν αθώα γυναίκα στην κόλαση» συνέχισε το άρθρο. «Η αθώωσή της θα ήταν καταστροφική» δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογενείας Βαν Ντόρεν. «Αν συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να καλέσετε ασθενοφόρο για τα παιδιά της» προσέθεσε, τονίζοντας ότι η οικογένεια δεν ήθελε μόνο να μάθει ποιος ευθύνεται για τον θάνατο της γυναίκας, αλλά και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Η Κλότεμανς θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 10 χρόνια στη φυλακή προτού μπορέσει να υποβάλει αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση.

Λίγες ημέρες πριν από τη μοιραία πτώση, η Κλότεμανς, πρώην σύντροφος του Σόμερς, εμφανίστηκε απρόσκλητη στο σπίτι του εκπαιδευτή προσπαθώντας να τον διεκδικήσει, ενώ η Βαν Ντόρεν είχε ήδη πάει να περάσει τη νύχτα εκεί. Οταν το ζευγάρι αποσύρθηκε στο υπνοδωμάτιο, η Κλότεμανς κοιμήθηκε σε έναν υπνόσακο στο σαλόνι του σπιτιού. Και οι τρεις ήταν μέλη του ίδιου συλλόγου και ο Σόμερς κρατούσε όλα τα αλεξίπτωτα στο δωμάτιο όπου κοιμήθηκε η νεαρή δασκάλα.

Την ημέρα της πτώσης, οι τρεις αλεξιπτωτιστές έπρεπε να σχηματίσουν κυκλικό σχηματισμό κρατώντας τα χέρια τους, ωστόσο η Κλότεμανς παρέμεινε πίσω παρακολουθώντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Βαν Ντόρεν να ανοίξει πρώτα το κανονικό και έπειτα το εφεδρικό αλεξίπτωτό της σε ύψος 4.000 ποδιών. Οι τελευταίες στιγμές της άτυχης γυναίκας καταγράφηκαν από κάμερα στο κράνος που φορούσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.