Oι συζητήσεις είχαν ανάψει απ΄ το πρωί. Πόσα χρήματα δίνει η Τσέλσι, γιατί είναι φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι και τι κάνει τη Ρεάλ Μαδρίτης να συμπεριφέρεται σαν να φοβάται να μπει σε πλειστηριασμό για την αγορά του Γουέιν Ρούνεϊ. Τα περισσότερα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου πάντως άφηναν σε μια μικρή γωνιά ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στροφή 180 μοιρών στις διαπραγματεύσεις του επιθετικού που την Κυριακή θα σβήσει 25 κεράκια και των «Κόκκινων Διαβόλων». Και δικαιώθηκαν, καθώς χθες το μεσημέρι η αγγλική ομάδα με ανακοίνωσή της ανέφερε τη συμφωνία της για νέο πενταετές συμβόλαιο με τον Ρούνεϊ.

Προχθές ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον συνιστούσε υπομονή στους φίλους της ομάδας όσον αφορά το πολύκροτο θέμα αποχώρησης του Ρούνεϊ, ωστόσο το βράδυ της Πέμπτης μερικές δεκάδες κουκουλοφόροι οπαδοί των «Κόκκινων Διαβόλων» επισκέφτηκαν την έπαυλη του νεαρού επιθετικού στο Τσέσαϊρ ζητώντας να μιλήσουν μαζί του. «Βγες και πες μας τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους θέλεις να φύγεις από τη Γιουνάιτεντ» του είπαν, ωστόσο ο ίδιος δεν απάντησε. Αντιθέτως μόλις είδε το πανό με το απειλητικό μήνυμα «Αν πας στη Σίτιείσαι νεκρός» κάλεσε την αστυνομία.

Πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην. Δέκα λεπτά μετά τη δημοσίευση της είδησης, στη διεύθυνση της Γιουνάιτεντ στη σελίδα κοινωνικής διαδικτύωσης του Facebook γράφηκαν περισσότερα από 3.000

σχόλια! Ο σερ Αλεξ τόνισε ότι «ήταν μια δύσκολη εβδομάδα, ωστόσο η ένταση ήταν πάντα κάτι που χαρακτήριζε τη Γιουνάιτεντ. Του είχα πει ότι η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή και χαίρομαι που ο Γουέιν θα συνεχίσει την καριέρα του κοντά μας. Μερικές φορές όταν είσαι σε έναν σύλλογοδεν μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθός του. Χαίρομαι που θέλει να γίνει παράδειγμα για τους νεότερους ποδοσφαιριστές μας και που θα επιχειρήσει να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Πλέον πρέπει όλοι στην ομάδα να του δείξουμε ότι τον στηρίζουμε και ότι τον πιστεύουμε».

Από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής του πολύκροτου σίριαλ δήλωσε «ενθουσιασμένος που υπέγραψα ακόμη ένα συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ, καθώς στις συζητήσεις που είχα τις τελευταίες ημέρες με τον προπονητή και τους ιδιοκτήτες με έπεισαν ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα που μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες μου.Είχα πει την Τετάρτη ότι ο σερ Αλεξ είναι μια ιδιοφυΐα και με την πίστη του και τη στήριξή του κατάφερε να με κρατήσει στη Γιουνάιτεντ».

Το νέο συμβόλαιο του Ρούνεϊ υπολογίζεται ότι θα του αποφέρει τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ ετησίως, σε μια εντυπωσιακή αύξηση από τα 4,5 εκατ. ευρώ με τα οποία αμειβόταν ως σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, του πρόσφερε την ευκαιρία να τον μετατρέψει στον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του πλανήτη με συμβόλαιο 15 εκατ. ευρώ!

Ντέρμπι κορυφής Μάντσεστερ Σίτι – Αρσεναλ
Τ ις φιλοδοξίες της για κατάκτηση του πρώτου τίτλου της έπειτα από 34 χρόνια καλείται να αποδείξει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ (υπολείπεται δύο βαθμών της Τσέλσι) και υποδέχεται αύριο στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» την τρίτη της βαθμολογίας Αρσεναλ στο ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Νωρίτερα την Κυριακή, η ισόβαθμη με την Αρσεναλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναζητήσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της (έχει τέσσερις ισοπαλίες) αντιμετωπίζοντας τη Στόουκ Σίτι.