Σε… δόσεις θα γίνει το περιβόητο ταξίδι στο Μόναχο του κλιμακίου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens για να εξετάσει τους Μ.Χριστοφοράκο, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ και νυν στελέχη της μητρικής Siemens. Ετσι την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι προκειμένου να εξετασθούν οι Χριστοφοράκος και Σίκατσεκ και δύο νυν αντιπρόεδροι της Siemens ΑG, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα προγραμματίζεται δεύτερο ταξίδι για να εξετασθούν ο Κουτσενρόιτερ και ο νυν πρόεδρος της εταιρείας.

Η ανάκριση είναι μυστική, οι γραπτές ερωτήσεις έχουν αποσταλεί και στις απαντήσεις των μαρτύρων μπορούν να υπάρξουν και συμπληρωματικές γραπτές ερωτήσεις. Θα παρίσταται διερμηνέας-δικηγόρος ο οποίος έχει επιλεγεί από σχετικό πίνακα του ελληνικού προξενείου του Μονάχου.

Πρακτικά θα τηρεί μόνο η Εισαγγελία του Μονάχου- και όχι η ελληνική πλευρά- η οποία κατόπιν θα τα αποστείλει στην Ελλάδα, όπου και θα μεταφρασθούν. Ο εφέτης κ. Γ. Χριστοδούλου, ο οποίος θα συνοδεύει τους βουλευτές που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία, συναντήθηκε ήδη μαζί τους και τους ενημέρωσε για τη (σφικτή) διαδικασία που θα ακολουθηθεί.