«Απεργούμε» από τον ΠΣΑΚ – «Θα κατεβούμε» λένε οι ΚΑΕ

Η απεργία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών συνεχίζεται. Αυτή την απόφαση πήρε αργά χθες το βράδυ το ΔΣ του ΠΣΑΚ μετά την τρίωρη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των παικτών με τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. «Στη συνάντηση αυτή ενημερωθήκαμε από τον υφυπουργό και την Ομοσπονδία ότι υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σχετικά με τις προ δεκαμήνου δεσμεύσεις τους και θα πρέπει να ξεκινήσει νέος διάλογος.

Η απεργία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών συνεχίζεται. Αυτή την απόφαση πήρε αργά χθες το βράδυ το ΔΣ του ΠΣΑΚ μετά την τρίωρη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των παικτών με τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

«Στη συνάντηση αυτή ενημερωθήκαμε από τον υφυπουργό και την Ομοσπονδία ότι υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σχετικά με τις προ δεκαμήνου δεσμεύσεις τους και θα πρέπει να ξεκινήσει νέος διάλογος. O ΠΣΑΚ ενημερώνει τα μέλη του και την κοινή γνώμη ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά βάσει της απόφασης που είχε ληφθεί στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου μας» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΚ, ο οποίος πάντως καλεί τα μέλη του να αποφασίσουν κατά συνείδηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νικητιάδης έδειξε σαφή διάθεση να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν το επαγγελματικό μπάσκετ αναλύοντας όλα τα αιτήματα του ΠΣΑΚ και ζητώντας προθεσμία 30 ημερών για να αρχίσει κύκλο επαφών με κυβερνητικούς φορείς, χωρίς να απαιτήσει από τους παίκτες να αναστείλουν την απεργία τους. «Δώστε μου τριάντα ημέρες και,αν δεν καταφέρω να πετύχω αυτά για τα οποία θα δεσμευθώ,διαλύστε το» φέρεται να τους είπε ο κ. Νικητιάδης, ο οποίος- ειδικά για το Ασφαλιστικό και το Συνταξιοδοτικό των αθλητών της Α2- χρειάζεται να συζητήσει με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Λούκα Κατσέλη, καθώς και με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Από την πλευρά τους οι (περισσότερες εκ των 14) ΚΑΕ της Α1 εξέδωσαν ανακοινώσεις μέσω των οποίων ενημέρωναν ότι οι ομάδες τους θα κατεβούν κανονικά στους αγώνες της πρεμιέρας της Α1 το Σαββατοκύριακο, ωστόσο μόνο η ΚΑΕ Πανελλήνιος επικαλείται τη σύμφωνη γνώμη των παικτών της ομάδας της.

Ο ΠΣΑΚ πάντως έγινε αποδέκτης μιας εξαιρετικά τονωτικής επιστολής από τον Σύνδεσμο Παικτών του ΝΒΑ (ΝΒΡΑ) που υπογράφει ο εκτελεστικός διευθυντής κ. Μπίλι Χάντερ. Στην επιστολή τονίζεται: «Δικαιώματα ιατροφαρμακευτικά, συνταξιοδοτικά και ελεύθερης μετακίνησης θεωρούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα,για τα οποία είχαμε και εμείς ιστορικά παλέψει. Συγκεκριμένα, το 1964, τόσο οι σταρ όσο και οι ρολίστες καλαθοσφαιριστές του ΝΒΑ προχώρησαν σε κίνηση μη συμμετοχής στο Αll Star Game.Μέσα από την επίδειξη ενότητας και συναδελφικότητας καταφέραμε τότε να αποκτήσουμε τα βασικά μας αυτά δικαιώματα. Αν προχωρήσετε όλοι μαζί,ενωμένοι,είναι σίγουρο ότι θα πετύχετε σπουδαία πράγματα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.