Αν και την περασμένη σεζόν ο Κώστας Μήτρογλου ξεκίνησε ως αουτσάιντερ επεκράτησε του «ανταγωνισμού» και τελικά κατέληξε να είναι ο βασικός επιθετικός του Ολυμπιακού και πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με εννέα γκολ συγκομιδή. Οι δύο περυσινοί συμπαίκτες και ανταγωνιστές του, Ματ Ντάρμπισαϊρ και Ντιόγο, δόθηκαν δανεικοί σε Μπέρμιγχαμ και Φλαμέγκο αντιστοίχως και θεωρητικά άνοιγε ο δρόμος για τη μονιμοποίησή του στη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο 22χρονος επιθετικός ξεκίνησε ως βασικός απέναντι στον Ηρακλή και σκόραρε το πρώτο τέρμα της ομάδας του, αλλά με το πέρασμα του χρόνου και την προσαρμογή των Κέβιν Μιραλάς και Μάρκο Πάντελιτς βρέθηκε εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου και μάλιστα αποχώρησε από την προπόνηση φανερά εκνευρισμένος. Παρ΄ όλα αυτά ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να τον αφήσει και πάλι εκτός πλάνων για την αναμέτρηση στην Ξάνθη, όπου, αντίθετα με τον έλληνα επιθετικό, συμπεριελήφθη στην αποστολή για πρώτη φορά ο Ούγγρος Κρίστιαν Νέμεθ.

Ο Μήτρογλου δεν είναι κεφάλαιο μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Εθνική Ελλάδος, ειδικά μετά την απόφαση του Φάνη Γκέκα και του Γιάννη Αμανατίδη να αποχωρήσουν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, και ξεκίνησε ως βασικός στα πλάνα του κ. Φερνάντο Σάντος στην αναμέτρηση με τη Λετονία.

Χωράει ο «πιστολέρο» του Ολυμπιακού στην ομάδα; Αξίζει να πάρει ευκαιρίες από τον προπονητή του; Σίγουρα πρέπει να βελτιώσει κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του, όπως η ταχύτητα στην εκτέλεση, η ομαδικότητα και η αποτελεσματικότητα στο ψηλό παιχνίδι. Πρόκειται για κλασικό επιθετικό κρούσης, που έχει την αίσθηση του γκολ, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στα δύσκολα παιχνίδια και στις υψηλές απαιτήσεις και ασφαλώς έχει περιθώρια να γίνει ακόμη καλύτερος, ώστε να «προβληματίσει» τον προπονητή του. Αυτή τη στιγμή οι βασικοί υποψήφιοι για τη μοναδική θέση προωθημένου είναι οι Μιραλάς και Πάντελιτς, ενώ ο Μήτρογλου αντιμετωπίζει σίγουρα την πιο μεγάλη πρόκληση στην ως τώρα ερυθρόλευκη καριέρα του.

Ο έλληνας επιθετικός θα είναι για τρίτη σερί φορά εκτός αποστολής για το κυριακάτικο ματς με τον Αρη, αλλά αυτή τη φορά… δικαιολογημένα. Μόλις προχθές πήρε εξητήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για τις αμυγδαλές του και χθες βρέθηκε για πρώτη φορά στον Ρέντη και έκανε χαλαρό πρόγραμμα στο γυμναστήριο των εγκαταστάσεων.

* Σε εκδήλωση που έγινε χθες το μεσημέρι, μετά την προπόνηση της ομάδας, το ποδοσφαιρικό τμήμα παρέλαβε τις ταυτότητες μελών του συλλόγου. Οι παλαιότεροι παίκτες ανανέωσαν τις κάρτες τους, ενώ οι νέοι παρέλαβαν καινούργιες. «Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία των παικτών του Ολυμπιακού να εγγραφούν μέλη. Δείχνουν έτσι πόσο κοντά είναι γενικά στον σύλλογο και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι ο σύλλογος είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Κάνω έκκληση σε όλους τους Ολυμπιακούς να μιμηθούν το παράδειγμα των ποδοσφαιριστών» δήλωσε ο προεδρεύων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Γιώργος Γλου.