Ο κύκλος των νέων ποιητών στη Στοά

Γνωριμία με τη σύγχρονη ελληνική ποίηση δοργανώνουν τα περιοδικά «(δε)κατα», «Μανδραγόρας» και «Ρoetix» και η πολιτιστική λέσχη «Αναιρέσεις». Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, τα εκδοτικά δεδομένα και ο αριθμός των δημοσιεύσεων στα λογοτεχνικά περιοδικά, και κυρίως στο Διαδίκτυο, αποδεικνύουν ότι η ποιητική γραφή ανθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αρκετοί από τους νέους δημιουργούς, ποιητές και ποιήτριες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι εξέδωσαν το πρώτο τους βιβλίο μέσα στη δεκαετία του 2000, θα διαβάσουν κείμενά τους σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, στη Στοά του Βιβλίου.

Γνωριμία με τη σύγχρονη ελληνική ποίηση δοργανώνουν τα περιοδικά «(δε)κατα», «Μανδραγόρας» και «Ρoetix» και η πολιτιστική λέσχη «Αναιρέσεις».

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, τα εκδοτικά δεδομένα και ο αριθμός των δημοσιεύσεων στα λογοτεχνικά περιοδικά, και κυρίως στο Διαδίκτυο, αποδεικνύουν ότι η ποιητική γραφή ανθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αρκετοί από τους νέους δημιουργούς, ποιητές και ποιήτριες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι εξέδωσαν το πρώτο τους βιβλίο μέσα στη δεκαετία του 2000, θα διαβάσουν κείμενά τους σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, στη Στοά του Βιβλίου.

Διαβάζουν οι Δημήτρης Αθηνάκης, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Αντώνης Αντωνάκος, Κατερίνα Αυγέρη, Νίκος Βιολάρης, Βασιλική Γεροκώστα, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Ερηνάλης, Ναταλία Κατσού, Πατρίτσια Κολαΐτη, Χάρης Μιχαλόπουλος, Αργύρης Παλούκας, Αριστέα Παπαλεξάνδρου, Μιχάλης Παπαντωνόπουλος, Θοδωρής Ρακόπουλος, Γιάννης Στρούμπας, Μαρία Τρανού, Μάγδα Χριστοπούλου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.