Με το που βγήκαν η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας για πρώτη φορά μαζί στον αέρα του Μega, την περασμένη Δευτέρα, άρχισαν τα βουντού. Μια χλωμή, με πρόσωπο σαν μάσκα, αγριεμένη (αγχωμένη;) και ψεύτικη (στον αγώνα της να υποκριθεί τη χαριτωμένη) Ελένη Μενεγάκη (στον Αlpha) προσπαθούσε με τη φιλική συμμετοχή (αν ήθελε ας έκανε κι αλλιώς) της (πάλαι ποτέ φίλης και συνεργάτιδάς της) Κατερίνας Ζαρίφη να τραβήξει την προσοχή πάνω της. Οι Γιώργος Καραμέρος- Σπύρος Χαριτάτος (στον ΑΝΤ1) με καλεσμένο τον Γιάννη Λάτσιο (ο οποίος από τότε που χώρισε από τη Μενεγάκη πλασάρεται ως τηλεστάρ) επιδίδονταν στη δική τους υπερπροσπάθεια να πείσουν πως ως δίδυμο είναι ό,τι πιο κεφάτο και προχωρημένο διαθέτει η πρωινή ζώνη. Οσο για την Ελεονώρα Μελέτη (του Star), αυτή είχε οργανώσει ολόκληρο κόλπο για να «χτυπήσει» τους «αντιπάλους»- τι κι αν εκπέμπουν διαφορετικές ώρες;- όπως μάθαμε την επόμενη ημέρα από την εκπομπή της.

Δηλαδή, όπως είδαμε στην εκπομπή της, αφού προβλήθηκε και βίντεο: με τη συνεργάτιδά της να παραδίδει ένα τυλιγμένο δώρο στην έκπληκτη Σκορδά, υποθέτω σε κάποιο διάλειμμα ή μετά το τέλος του «Πρωινό mou». Αφού προηγουμένως η Μελέτη είχε δηλώσει ότι το δωράκι το έστειλαν κάνοντας χιούμορ, με κάθε καλή διάθεση. Το (κακόγουστο εν προκειμένω) χιούμορ αφορούσε, όπως αποδείχτηκε, τις φήμες ότι η νιόπαντρη Σκορδά είναι έγκυος.

Ανύποπτη (και αμήχανη) η παρουσιάστρια πήρε το κουτί, ευχαρίστησε και το άνοιξε για να μείνει ξερή όταν είδε ότι μέσα κρυβόταν μια κακοφτιαγμένη κούκλα-μωρό. Την ευφυή ιδέα της «Πρωινής Μελέτη» βγήκε τότε να σχολιάσει ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Θέμης Μάλλης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η ίδια η Ελεονώρα δεν συμφωνούσε με το αστειάκι. Είχε απόλυτο δίκιο. Τότε όμως γιατί άφησε τους υπόλοιπους να κάνουν κάτι τόσο άκομψο;

Αν και, όταν μιλάμε για άκομψες συμπεριφορές (πάντα σχετικά με την παρθενική εμφάνιση της Σκορδά στο Μega), το «Χρυσό βατόμουρο» το απονέμουμε χωρίς δεύτερη σκέψη στην Τατιάνα Στεφανίδου. Η οποία το βράδυ μετά την πρεμιέρα του «Πρωινό mou», όπου ήταν καλεσμένη, βγήκε και στο «Ολα» του Θέμου Αναστασιάδη αφού προηγουμένως είχε εμφανιστεί στη δική της εκπομπή. Και όταν ρωτήθηκε από τον Αναστασιάδη αν πιστεύει ότι η Σκορδά είναι έγκυος απάντησε: «Οταν πρωτοεμφανίστηκε η Φαίη στην τηλεόραση είχε ένα θεϊκό σώμα,όμως αυτή τη φοράβλέπω μια κοιλίτσα- σαν τη δικιά μου- να εξέχει και λέω αυτή δεν είναι η κοιλιά της Φαίης. Εκεί μέσα κάτι υπάρχει.Τώρα ενδέχεται τα παιδιά να μη θέλουν να το πουν ακόμη,γιατί εντά ξει…αυτό είναι και λίγο πιεστικό,μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις για μια εγκυμοσύνη,δεν το λες,γιατί κάτι μπορεί να πάει στραβά. Εγώ πάντως μια κοιλίτσατην είδα». Πλατύ, αδαμάντινο χαμόγελο.

Τα λες όμως αυτά τα πράγματα όταν έχεις τους στοιχειώδεις καλούς τρόπους και όταν οι συνάδελφοι που σου έκαναν την τιμή να σε έχουν καλέσει, μερικές ώρες πριν, στην πρώτη εκπομπή τους «ενδέχεται να μη θέλουν να το πουν ακόμη,γιατί κάτι μπορεί να πάει στραβά»; Δεν τα λες, αν δεν είσαι Τατιάνα ή σαν την Τατιάνα. ΄Η αν δεν είσαι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος εμφανίστηκε στην εκπομπή του ζεύγους με μια μπλούζα η οποία είχε στάμπα ένα μωρό! (Το ενδεχόμενο αυτού του είδους οι αδιάκριτες «αποκαλύψεις» να γίνονται έπειτα από συνεννόηση των δύο πλευρών δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.)

Σόου προς πολιτική εκμετάλλευση ή μια μεγάλη στιγμή της τηλεόρασης; Πάνω απ΄ όλα, η live μετάδοση του απεγκλωβισμού των μεταλλωρύχων στη Χιλή ήταν ένα εξαιρετικά συγκινητικό ντοκουμέντο, από εκείνα για τα οποία αξίζει να υπάρχει η μικρή οθόνη. Ως ένα μεγάλο παράθυρο όχι μόνο στη θλίψη αλλά και στη χαρά του κόσμου, όχι μόνο στην ήττα αλλά και στον θρίαμβο του ανθρώπου. Πάντα τέτοια!