Αφησε το υπόμνημα και… απήλθε ο κ. Κουρής

Ηλθε, άφησε ένα υπόμνημα και απήλθε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Κουρής, χωρίς να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Η στάση του επικρίθηκε εντόνως από τα μέλη της Επιτροπής τα οποία τον κάλεσαν εκ νέου να καταθέσει σήμερα και αν δεν προσέλθει θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του. Μια ημέρα μετά την κατάθεση του εκπροσώπου της Νorth Αsset Μanage-ment, η οποία μεσολάβησε στην πώληση του ομολόγου των 280 εκατ.

Ηλθε, άφησε ένα υπόμνημα και απήλθε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Κουρής, χωρίς να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Η στάση του επικρίθηκε εντόνως από τα μέλη της Επιτροπής τα οποία τον κάλεσαν εκ νέου να καταθέσει σήμερα και αν δεν προσέλθει θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του.

Μια ημέρα μετά την κατάθεση του εκπροσώπου της Νorth Αsset Μanage-ment, η οποία μεσολάβησε στην πώληση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, κ. Γ. Παπαμαρκάκη , ο οποίος «έδειξε» τον κ. Κουρή ως καθοριστικό πρόσωπο στη διαδικασία έκδοσης του επίμαχου επενδυτικού προϊόντος υψηλού κινδύνου, ο τελευταίος στο υπόμνημά του επισημαίνει ότι δεν δέχεται ως μάρτυρας να υποβληθεί «σε απειλές και εκφοβισμούς οποιουδήποτε είδους από βουλευτές της επιτροπής», ισχυρισμό τον οποίον μέλη της επιτροπής χαρακτήριζαν αυθαίρετο και για λόγους εντυπώσεων. Οσον αφορά την έκδοση του ομολόγου το οποίο κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ, υποστηρίζει ότι «όλες οι διαδικασίες έκδοσης έγιναν αυστηρά υπηρεσιακά» και ότι «τα σενάρια περί προσυνεννόησης στελεχών του υπουργείου Οικονομικών είναι άθλια, ανυπόστατα και φαιδρά».

Υπόμνημα κατέθεσε χθες και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης κ. Ευγ. Παπαδόπουλος, ως κατηγορούμενος στην τακτική Δικαιοσύνη- σε αντίθεση με τον κ. Κουρή-, υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε απασχολήθηκε με τον σχεδιασμό, την έκδοση, τη διαχείριση, τη διαπραγμάτευση, την αγορά ή την πώληση οποιασδήποτε μορφής ομολόγων» .

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.