Υπουργείο Εργασίας ΗΠΑΑυξήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα

Mεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας τις 462.000 -αριθμός πάντως κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών. Ενισχυμένος επίσης περισσότερο του αναμενόμενου ο δείκτης τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο, εξαιρώντας όμως τρόφιμα και καύσιμα η ενίσχυση έφτασε μόλις το 0,1% από τον Αύγουστο.

Mεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 462.000, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν ήδη επίδομα ανεργίας υποχώρησε σε χαμηλό διετίας περίπου, σημειώνει το Reuters. Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 13.000 στην εβδομάδα που έληξε στις 9 Οκτωβρίου, έναντι 449.000 νέων αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, οι αμερικανικές Αρχές έδωσαν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο, ο οποίος σημείωσε επίσης μεγαλύτερη αύξηση του αναμενόμενου, ενισχυμένος κατά 0,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Εξαιρώντας όμως τρόφιμα και καύσιμα (οι τιμές των οποίων ενισχύθηκαν κατά 1,2% και 0,5% αντίστοιχα), ο δείκτης ενισχύθηκε μόλις κατά 0,1% -κάτι που δεν εμποδίζει τη λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης από τη Fed, όπως περιμένουν αρκετοί παράγοντες της αμερικανικής αγοράς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.