Με έναν μονόλογο αποφάσισε να αναμετρηθεί εφέτος η Μαρίνα Ασλάνογλου , νικήτρια του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» 2010. Και επέλεξε τον «Τζόρνταν» των Αν Ρέινολντς και Μόρια Μπουφίνι, έργο που γνωρίσαμε τη δεκαετία του 1990 από την Κάτια Δανδουλάκη. Με τον Νίκο Μαστοράκη να τη σκηνοθετεί, η ηθοποιός, απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, επιχειρεί να μεταφέρει επί σκηνής του θεάτρου Αμιράλ την αληθινή ιστορία της Σίρλεϊ, ενός 20χρονου κοριτσιού που βιώνει ακραίες καταστάσεις.

«Η Σίρλεϊ, φτωχή και ταλαιπωρημένη,ερωτεύεται τον Ντέιβιντ και το σκάει μαζί τουνομίζοντας ότι η ζωή της θα γίνει καλύτερη» διηγείται η ηθοποιός. «Οταν γεννιέται το παιδί της,ξεκινά και ο γολγοθάς της, καθώς ο Ντέιβιντ γίνεται βίαιος με την ίδια και το μωρό και τελικά τους εγκαταλείπει.Μόνο που επιστρέφει με την Πρόνοια για να της πάρουν το παιδί…». Και τότε η Σίρλεϊ παίρνει τις μεγάλες αποφάσεις: «Με ενδιαφέρει το αδιέξοδο και η διαδρομή της ηρωίδας, μέχρι να φθάσει στα άκρα,μέχρι να περάσει απέναντι» εξηγεί, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει τις πτυχές που κάνουν το έργο πραγματικά συγκλονιστικό.

Η Μαρίνα Ασλάνογλου, η οποία τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τον Σπύρο Ευαγγελάτο («Τάνγκο», «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι», «Εντα Γκάμπλερ») ξεκίνησε από τον Χορό στον «Πλούτο» του Μίμη Κουγιουμτζή, ενώ έχει δουλέψει με τον Πίτερ Χολ στην Επίδαυρο (Χορός στις «Βάκχες»), τον Αντώνη Καλογρίδη και τον Κώστα Σπυρόπουλο (με τον οποίο είναι και παντρεμένη). Από το πέρασμά της στη μικρή οθόνη ξεχώρισε στη «Βέρα στο δεξί».

Με την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη καλά κρυμμένη στο σπίτι της και την ανάμνηση της ιδιαίτερα έντονης συναισθηματικά στιγμής της βράβευσής της, η Μαρίνα Ασλάνογλου νιώθει να εξελίσσεται μέσα στον χώρο κάνοντας προσεκτικά θεατρικά βήματα. Δεν μοιάζει να φοβάται τον μονόλογο. Αλλωστε στο «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τενεσί Γουίλιαμς κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τον μονόλογο της Κάθριν…. «Είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον ότι,για να υποδυθώ τη Σίρλεϊ,θα χρειαστεί να αλλάξω.Να κόψω τα μαλλιά μου,να αλλάξω τον τρόπο που μιλάω, που περπατάω, που κινούμαι…».

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
η Θέατρο Αμιράλ, Αμερικής 10, τηλ. 210 3608.856 η Πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου