Στα χέρια του Αδαμίδη σχέδιο για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ενα πράγμα είναι βέβαιο: ως το τέλος του τρέχοντος έτους η ΠΑΕ ΑΕΚ θα μπορεί να απαντήσει (επιτέλους) στο ερώτημα που εδώ και επτάμισι χρόνια- από τον Μάιο του 2003, όταν γκρεμίστηκε το «Νίκος Γκούμας»- απασχολεί τους φίλους της ομάδας: «Είναι εφικτή η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια ή όχι;». Αυτός είναι ο γρίφος που προσπαθεί να λύσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος από χθες (παρούσης αντιπροσωπείας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, καθώς επίσης του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κ.

Ενα πράγμα είναι βέβαιο: ως το τέλος του τρέχοντος έτους η ΠΑΕ ΑΕΚ θα μπορεί να απαντήσει (επιτέλους) στο ερώτημα που εδώ και επτάμισι χρόνια- από τον Μάιο του 2003, όταν γκρεμίστηκε το «Νίκος Γκούμας»- απασχολεί τους φίλους της ομάδας: «Είναι εφικτή η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια ή όχι;». Αυτός είναι ο γρίφος που προσπαθεί να λύσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος από χθες (παρούσης αντιπροσωπείας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, καθώς επίσης του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κ. Γιάννη Βούρου ) παρέλαβε ολοκληρωμένη μελέτη σχεδίου για την κατασκευή γηπέδου στην προσφυγική γειτονιά της ομάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σχέδιο (το οποίο εκπονήθηκε από τον αρχιτέκτονα κ. Στέλιο Αγιοστρατίτη ) παραδόθηκε στον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ ύστερα από εκτενή έρευνα όλων των πιθανών λύσεων και ενώ ελήφθησαν σοβαρά υπόψη όλες οι προηγούμενες προσπάθειες μελέτης για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε συνεργασία μάλιστα με τον κ. Γιάννη Γρανίτσα – τον παράγοντα που αποφάσισε και προσυπέγραψε την κατεδάφιση του «Ν. Γκούμας» το 2003-, ώστε να αξιοποιηθούν οι γνώσεις του πάνω στα προβλήματα στα οποία ο ίδιος προσπαθούσε εδώ και χρόνια να βρει την ενδεδειγμένη λύση, σκοντάφτοντας διαρκώς σε αξεπέραστα εμπόδια.

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ δινόταν χθες η διαβεβαίωση ότι το νέο σχέδιο προσαρμόστηκε απόλυτα στο πλαίσιο των παλαιότερων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που μπλόκαραν το έργο αλλά και στις νεότερες εξελίξεις στη νομολογία του ΣτΕ. Βέβαια για όλα αυτά πρέπει να πειστεί και η Πολιτεία, ώστε να αποδεχθεί ότι το σχέδιο είναι υλοποιήσιμο, ότι δεν αυθαιρετεί σε διατάξεις χωροταξικές και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, και κατ΄ επέκταση να ανάψει το πράσινο φως για την κατασκευή του γηπέδου.

Αυτά θα συζητηθούν μεταξύ του κ. Αδαμίδη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Θάνου Μωραΐτη στην προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα συνάντησή τους στο γραφείο του δευτέρου. Η ΠΑΕ θα μεταβεί στο υπουργείο με πλήρη φάκελο και λύσεις σε όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα τα οποία θα μπορούσαν να βάλουν φραγή στις προθέσεις της. Αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ θα συναντηθεί με τον νομάρχη Αττικής και υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό , στον οποίο αναμένεται να αναλύσει επίσης τι προβλέπει το σχέδιο του κ. Αγιοστρατίτη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.