Τα χέρια πιασμένα πίσω από τη μέση. Τα κεφάλια ελαφρώς σκυμμένα, ένδειξη απόλυτου σεβασμού και υπακοής. Το ύφος σοβαρό και προσηλωμένο. Τα πρόσωπα είναι τα ίδια, όμως οι συμπεριφορές άλλαξαν από πολλούς στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Η πρόσληψη του κ. Μανόλο Χιμένεθ και η καθολική υποστήριξή του από τον ελληνικά ΜΜΕ δεν αφήνουν περιθώρια σε μερικούς για παλιμπαιδισμούς, μειδιάματα και ανάρμοστες συμπεριφορές όπως τις παλιές «καλές» ημέρες… Τότε που ορισμένοι παίκτες έκαναν του κεφαλιού τους βρίσκοντας στηρίγματα σε έντυπα τα οποία έβγαζαν στη σέντρα για όλα τα κακώς κείμενα τον κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τώρα καλούνται να αποδείξουν στο γήπεδο πως έφταιγε ο «κακός Σέρβος» για το ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις απαιτήσεις της ομάδας.

«Από το βλέμμα του και μόνο καταλαβαίνεις ότι δεν αστειεύεται.Η φωνή του είναι διαπεραστική και αποφασιστική.

Είναι απαιτητικός και ιδιαίτερα αυστηρός.Οποιος δεν συμμορφώνεται με αυτά που θέλει θα έχει πρόβλημα» . Συμπεράσματα που ανήκουν σε ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ οι οποίοι διαπιστώνουν ότι ο ισπανός προπονητής έχει στοιχεία… διοικητή στρατοπέδου! Απαιτεί την απόλυτη πειθαρχία, τονίζει ότι θα είναι αμείλικτος με όσους χαλούν το κλίμα στα αποδυτήρια, δεν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε καθημερινή βάση ή κάνουν του κεφαλιού τους στους αγώνες. Και πάνω από όλα, ξεκαθαρίζει ότι στα ματς θα παίζουν όσοι ξεχωρίζουν στην προπόνηση. Δύσκολα πράγματα για (μερικούς) «βολεμένους» που εν πολλοίς είχαν συνηθίσει στη λούφα… Μεγάλη εντύπωση έκανε στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και η άμεση προώθηση τεσσάρων νεαρών παικτών από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα. Ο κ. Χιμένεθ προβίβασε τους Γιώργο Νικόλτση (19 ετώνεπιθετικός), Χάρη Στέργιο (17-αμυντικό χαφ), Βίκτορα Πλάντζο (18- δεξί μπακ) και Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι (17- επιθετικός) και όπως έλεγε χθες στον προπονητή της β΄ ομάδας κ. Ντανιέλ Μπατίστα «σκοπός μου είναι να τους αναδείξω και να τους δώσω ευκαιρίες άμεσα,δεν τους παίρνω μαζί μου για να κάνουν τις γλάστρες». Πράξη η οποία πρέπει να εκληφθεί από τους χαλαρούς και αδιάφορους του (ανδρικού) ποδοσφαιρικού τμήματος ως ακόμη μία απόδειξη των «απειλητικών» διαθέσεων του κ. Χιμένεθ προς όσους δεν συμμορφώνονται με τις εντολές του ή δεν προσπαθούν στον βαθμό που ο ίδιος επιθυμεί.

Σύμφωνα μάλιστα με (ως επί το πλείστον) έλληνες παίκτες της ομάδας οι οποίοι είχαν κουραστεί από τη ραθυμία και την απάθεια συμπαικτών τους- που έχοντας δεδομένη τη θέση τους στην ενδεκάδα παρουσίαζαν ένα αδιάφορο πρόσωπο σε προπονήσεις και αγώνες – η έλευση του κ. Χιμένεθ αποτελεί… ευλογία! Οπως λένε χαρακτηριστικά «τώρα θα σφίξουν τα λουριά και θα τελειώσουν τα ψέματα για όποιους λειτουργούν ατομικά και υπεροπτικά» .