Ελληνική Στατιστική ΑρχήΜείωση 2,1% στη βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Μείωση της τάξεως του 2,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, από 8,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Πτώση 2,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Τον Ιούλιο, το βιομηχανικό προϊόν είχε μειωθεί κατά 8,6%, τον Ιούνιο κατά 4,5% και το Μάιο κατά 4,9%.

Στη μεταποίηση, η παραγωγή υποχώρησε κατά 3,9% τον Αύγουστο, έναντι πτώσης 9,3%, 3% και 4,4% τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία αντιστοιχεί στο 15% περίπου του ΑΕΠ και η μεταποίηση σε λίγο πάνω από το 11%.

«Η μεταποιητική δραστηριότητα μειώνεται με βραδύτερο ρυθμό συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της αυξητικής τάσης της παραγωγής σε εξαγωγικούς τομείς της βιομηχανίας, όπως τα μέταλλα και τα χημικά», σχολίασε στο Reuters ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας κ. Ν.Μαγγίνας.

«Η μεταποιητική δραστηριότητα δύσκολα θα σημειώσει περαιτέρω βελτίωση τους επόμενους μήνες, παρά την ευνοϊκή βάση σύγκρισης, καθώς η ζήτηση από το εξωτερικό φαίνεται να εξασθενεί, ενώ και η εγχώρια κατανάλωση αναμένεται να αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερα δύσκολο δεύτερο εξάμηνο», συμπλήρωσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.