Το έγκλημα της Μυκόνου Οι ληστές ήταν γνωστοί του Μίμη

Η ληστεία ήταν, σύμφωνα με αστυνομικούς, το κίνητρο της δολοφονίας του Δημήτρη Ζουγανέλη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη στην πολυτελή βίλα του στην περιοχή Γλυφάδι της Μυκόνου. Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι έφερε βαθύ τραύμα από αμβλύ όργανο στο κεφάλι και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματός του, πιθανότατα από ξυλοδαρμό. Οι δράστες τον σκότωσαν πιθανώς στη βεράντα και ακολούθως τον έσυραν στο εσωτερικό του σπιτιού. Προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους, είχαν φροντίσει προτού εξαφανιστούν να αφαιρέσουν τις κασέτες στις οποίες καταγράφονταν εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διέθετε το σπίτι.

Η ληστεία ήταν, σύμφωνα με αστυνομικούς, το κίνητρο της δολοφονίας του Δημήτρη Ζουγανέλη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη στην πολυτελή βίλα του στην περιοχή Γλυφάδι της Μυκόνου. Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι έφερε βαθύ τραύμα από αμβλύ όργανο στο κεφάλι και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματός του, πιθανότατα από ξυλοδαρμό.

Οι δράστες τον σκότωσαν πιθανώς στη βεράντα και ακολούθως τον έσυραν στο εσωτερικό του σπιτιού. Προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους, είχαν φροντίσει προτού εξαφανιστούν να αφαιρέσουν τις κασέτες στις οποίες καταγράφονταν εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διέθετε το σπίτι. Δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι δράστες φεύγοντας κλείδωσαν με τα κλειδιά του θύματος, οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση ότι ο 73χρονος τους γνώριζε. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι έλειπε το χρηματοκιβώτιο που ήταν επιμελώς κρυμμένο σε κάποιο σημείο του σπιτιού. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είτε γνώριζαν εξ αρχής πού βρίσκεται είτε απέσπασαν την αποκάλυψή του με τον ξυλοδαρμό του Ζουγανέλη.

Το θύμα ήταν αδελφός του γνωστού επιχειρηματία κ. Μάκη Ζουγανέλη , ιδιοκτήτη του μπαρ «Remezzo» στη Μύκονο. Ο Μίμης, κατά τους φίλους του, είχε μόνο τυπικές σχέσεις με τον αδελφό του. Ανθρωποι που τους γνώριζαν αμφότερους σημειώνουν ότι ήταν τελείως διαφορετικοί ως χαρακτήρες. Ο Μάκης είχε και έχει μια έντονη ζωή, κυρίως μέσα στη νύχτα όπου και οι επιχειρήσεις του, ενώ ο δολοφονημένος αδελφός του ήταν χαμηλών τόνων και ήρεμος. Ο Μίμης είχε στενές σχέσεις με τη χήρα αδελφή του Αλίκη και επεδείκνυε ιδιαίτερη αδυναμία στην ανιψιά του. Τον περιγράφουν ως έναν πολύ αξιόλογο και αγαπητό άνθρωπο, προερχόμενο απο σεβάσμια οικογένεια του νησιού. Το θύμα είχε δημιουργήσει το πρώτο ναυτιλιακό γραφείο στη Μύκονο με την επωνυμία «Πάραλος». Δημιούργησε επίσης και το ομώνυμο ξενοδοχείο στην περιοχή του Ορνού, το οποίο στην πορεία πούλησε και σήμερα λειτουργεί ως «Αμμος». Επίσης την πενταετία 1965- 1970 ασχολήθηκε από τους πρώτους με το real estate στο νησί. Αγόραζε μεγάλα οικόπεδα τα οποία χώριζε και στη συνέχεια πωλούσε, ενώ ασχολήθηκε και με την κατασκευή πολυτελών σπιτιών.

Τα τελευταία χρόνια ήταν συνταξιούχος και ζούσε στη βίλα του δίπλα στη θάλασσα. Την είχε αποκτήσει πριν από τρία χρόνια, διέμενε εκεί καλοκαίρι και φθινόπωρο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες επέλεγε να ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς, όπως η Βραζιλία, η Ταϊλάνδη κ.ά. Στο νησί ήταν κοινό μυστικό ότι βοηθούσε οικονομικά ανθρώπους που είχαν ανάγκη αλλά ουδέποτε το γνωστοποιούσε.

Π ροτιμούσε τη συντροφιά νέων ανθρώπων καθώς, όπως έλεγε, έπαιρνε «ενέργεια». Τα τελευταία δύο χρόνια διατηρούσε σχέση με τη Μαργαρίτα, μια νεαρή κοπέλα από την Πολωνία. Εκείνη ψηλή και ξανθιά, εκείνος μικρόσωμος, μοιραία τα σχόλια στο νησί ήταν πολλά αλλά τον Μίμη Ζουγανέλη δεν τον ενοχλούσαν. Δεν έκρυβε τη σχέση του με τη Μαργαρίτα, η οποία διαμένει στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες εθεάθησαν μαζί στη Μύκονο στις αρχές του καλοκαιριού και έκτοτε εκείνη δεν εμφανίστηκε ξανά στο νησί. Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι μέσα από την κατάθεσή της θα μπορέσουν να αντλήσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Ο 73χρονος ποτέ δεν είχε εκφράσει ανησυχίες για απειλές. Μοναδικός προβληματισμός του ήταν τι θα γίνει με την οικονομική κατάσταση της χώρας και αν υπήρχε κίνδυνος οι τράπεζες να μπλοκάρουν τις καταθέσεις. Οπως αναφέρουν κάτοικοι, ενδεχομένως εξαιτίας του συγκεκριμένου φόβου να έκανε αναλήψεις χρημάτων τα οποία τοποθετούσε στο χρηματοκιβώτιο, κάτι που ίσως είχαν πληροφορηθεί οι δράστες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.