Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στον τότε αρμόδιο υφυπουργό κ. Π. Δούκα επιρρίπτει την ευθύνη για την έκδοση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, αλλά και για όλες τις εκδόσεις ομολόγων του Δημοσίου, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επί ΝΔ κ. Γ. Αλογοσκούφης .

Με αφορμή τις αναφορές στο πρόσωπό του από τον (προφυλακισμένο) εκπρόσωπο της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακή κ. Σ. Πρινιωτάκη, ο οποίος «έδειξε» ως υπευθύνους για την έκδοση του επίμαχου επενδυτικού προϊόντος υψηλού κινδύνου τα τότε κυβερνητικά στελέχη κκ. Αλογοσκούφη, Δούκα, Ευ. Μεϊμαράκη και Σ. Τσιτουρίδη, ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας υπογράμμισε χθες μέσω συνεργατών του ότι «δεν έχει υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του καμία έκδοση ομολόγων, αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκε αποκλειστικά στο ΓΛΚ και στον αρμόδιο υφυπουργό» .

Ταυτόχρονα ο κ. Αλογοσκούφης κατηγόρησε το ΠαΣοΚ ότι «επιχειρεί με γκεμπελικές μεθόδους που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντίας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα» . Και αυτό διότι θεωρεί ότι οι ερμηνείες που δόθηκαν στην κατάθεση του κ. Πρινιωτάκη δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, η οποία κατά τον κ. Αλογοσκούφη είναι ότι δεν υπήρξε σαφής αναφορά του μάρτυρα σε υπογραφή ομολόγου από τον ίδιο ως υπουργού Οικονομικών. Επισημαίνει μάλιστα μέσω των συνεργατών του ότι «δεν είχε καμία σχετική αρμοδιότητα», ενώ επικαλείται και σημεία της κατάθεσης όπου, μεταξύ άλλων, ο κ. Πρινιωτάκης εμφανίζεται να μην έχει ανταλλάξει ούτε «καλημέρα» με τον κ. Αλογοσκούφη ή τον κ. Δούκα ή τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Γ. Κουρή. Εξάλλου δεν διστάζει να επικαλεστεί και το σημείο εκείνο όπου ο κ. Πρινιωτάκης, κληθείς να δώσει ονόματα, όταν μιλάει για ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών λέει: «Δεν μπορώ να κατονομάσω συγκεκριμένα πρόσωπα:υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας…» .

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει και ο κ. Δούκας, ο οποίος με 14σέλιδο υπόμνημά του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου κ. Δ. Τσιρώνη δηλώνει, εν όψει τυχόν παραπομπής του, ότι «θα ήταν πρωτοφανές να παραπεμφθεί υπουργός επειδή συμμορφώθηκε και ενήργησε σύμφωνα με τις αποφάσεις των κατά νόμο αρμοδίων οργάνων της συντεταγμένης πολιτείας, όπως όφειλα να πράξω» και εκφράζει την ευχή «να λάμψει η αλήθεια και να σταματήσουν οι συκοφαντίες».

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»
Ενας μέσα, ένας έξω
Τ ην αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του αντιπροέδρου της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακή και κατηγορουμένου στην υπόθεση των «γαλάζιων» ομολόγων κ. Θ. Πρινιωτάκη ζητεί με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών κυρία Μαρία Μαλούχου. Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτησή του με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000

ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Αντίθετα, για τον πατέρα τού κ. Θ. Πρινιωτάκη και μεγαλομέτοχο της χρηματιστηριακής εταιρείας κ. Σ. Πρινιωτάκη η κυρία Μαλούχου προτείνει να παραμείνει προφυλακισμένος.