Την ΕΠΑΑΤ διεκδικούν Μυτιληναίος – Μotor Οil

Προσφορά για την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου και της διοίκησης της ΕΠΑ Αττικής θα καταθέσουν από κοινού ο όμιλος Μυτιληναίος και η Μotor Οil στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Deutsche Βank, που με τη σειρά της ενεργεί για λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας. Η λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου, ενώ ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Προσφορά για την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου και της διοίκησης της ΕΠΑ Αττικής θα καταθέσουν από κοινού ο όμιλος Μυτιληναίος και η Μotor Οil στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Deutsche Βank, που με τη σειρά της ενεργεί για λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας.

Η λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου, ενώ ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για την ΕΠΑ Αττικής, ο οποίος θα αναλάβει και το μειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας (49%, αφού το 51% κατέχει η ΔΕΠΑ), η Deutsche Βank απευθύνθηκε σε 100 πιθανούς ενδιαφερομένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ εκτός της προσφοράς των ομίλων Μυτιληναίος και Μotor Οil ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τις ΕΝΙ, Gas Νatural, όμιλο Κοπελούζου, Εdison και Gaz de France.

Η ΑΤΕ που διακατέχει προσωρινά τις μετοχές της αμερικανικής Duke (συμμετείχε μαζί με τη Shell στο 49% των μετοχών), από τη στιγμή που η τελευταία άφησε την επένδυσή της στην Ελλάδα, έχει δώσει δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ στους Αμερικανούς και πωλεί τις μετοχές αρκεί να εισπράξει ένα ποσόν όσο πιο κοντά γίνεται στο ύψος του δανείου. Ο αγοραστής πάντως θα πρέπει να δώσει αντίστοιχο τίμημα και στη Shell που είναι συνεταίρος στη μειοψηφία, συνεπώς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η σκληρή διαπραγμάτευση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.