Ουγγαρία Αποζημειώσεις 110.000 ευρώ στις πληγείσες οικογένειες

Το ατύχημα που προκάλεσε η εταιρεία MAL, απέφερε τέσσερις νεκρούς, 150 τραυματίες και τρεις αγνοούμενους. Η πλημμύρα της λάσπης προκάλεσε πραγματική οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Η εταιρεία MAL, της οποίας οι ιδιοκτήτες είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ουγγαρίας, πρότεινε σήμερα συνολική αποζημίωση 110.000 ευρώ για τις οικογένειες που επλήγησαν από το ατύχημα στο εργοστάσιο της βωξίτη-αλουμινίου, που προκάλεσε τέσσερις νεκρούς.

Η MAL θα δώσει μια «γρήγορη βοήθεια» 100.000 φιορινιών (360 ευρώ) σε κάθε οικογένεια, που συνολικά θα ανέλθει σε 110.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Κάρολι Τίλι, Δήμαρχος του Κόλονταρ, του χωριού που επλήγη περισσότερο από την τοξική πλημμύρα κόκκινης λάσπης.

Η αιτία του ατυχήματος της Δευτέρας μένει να διευκρινιστεί, όμως η εταιρεία δέχεται σοβαρότατες κατηγορίες, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι αποθήκευσε πολύ κόκκινη λάσπη στη δεξαμενή η οποία μπορεί να έσπασε τη Δευτέρα λόγω της υπερφόρτωσης και πλημμύρισε τα γύρω χωριά.

Το ατύχημα προκάλεσε τέσσερις νεκρούς, 150 τραυματίες και τρεις αγνοούμενους. Η πλημμύρα της λάσπης προκάλεσε πραγματική οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Οι τρεις ιδιοκτήτες της MAL περιλαμβάνονται εδώ και χρόνια στο βιβλίο των εκατό πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Ο Λάγιος Τόλναι έχει σύμφωνα με το βιβλίο αυτό προσωπική περιουσία 23 δισ. φιορινίων (85 εκατομμύρια ευρώ), γεγονός που τον καθιστά τον 21ο πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας. Οι δύο συνεταίροι του, ο Αρπαντ Μπακόνιι και ο Μπέλα Πετρούζ, μοιράζονται την 28η θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων της Ουγγαρίας, με προσωπική περιουσία 16,5 δισεκατομμύρια φιορίνια (61 εκατομμύρια ευρώ) ο καθένας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 42,8 δισεκατομμυρίων φιορινίων (157 εκατομμύρια ευρώ) το 2008 και καθαρά κέρδη ύψους 194,5 εκατομμυρίων φιορινίων ( 715.000 ευρώ).

Η MΑL, που ιδρύθηκε το 1995, διαθέτει επίσης εταιρείες στη Σλοβενία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και έχει ιδρύσει θυγατρικές εταιρίες στη Ρουμανία και τη Γερμανία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.