ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι Βρετανοί δύσκολα αποδέχονται τους Γάλλους αλλά στην περίπτωση του Ξαβιέ Ρολέ έκαναν μια εξαίρεση. Ο εδώ και περίπου έναν χρόνο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSΕ) έχει εξασφαλίσει την αποδοχή του Σίτιβοηθούσης και της προϋπηρεσίας του στη Lehman Βrothers- και καλείται σήμερα να οδηγήσει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή πλατφόρμα της Βρετανίας στη νέα εποχή, που τη χαρακτηρίζει ο ανταγωνισμός από μικρότερα και φθηνότερα χρηματιστήρια. Ο ίδιος παραδέχεται στο «Τime» ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι το μέλλον του LSΕ είναι αβέβαιο καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει αντικείμενο επιθετικής εξαγοράς.

ΞΑΒΙΕ ΡΟΛΕ
Οι Βρετανοί δύσκολα αποδέχονται τους Γάλλους αλλά στην περίπτωση του Ξαβιέ Ρολέ έκαναν μια εξαίρεση. Ο εδώ και περίπου έναν χρόνο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSΕ) έχει εξασφαλίσει την αποδοχή του Σίτιβοηθούσης και της προϋπηρεσίας του στη Lehman Βrothers- και καλείται σήμερα να οδηγήσει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή πλατφόρμα της Βρετανίας στη νέα εποχή, που τη χαρακτηρίζει ο ανταγωνισμός από μικρότερα και φθηνότερα χρηματιστήρια. Ο ίδιος παραδέχεται στο «Τime» ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι το μέλλον του LSΕ είναι αβέβαιο καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει αντικείμενο επιθετικής εξαγοράς. Διατηρεί όμως την αισιοδοξία του γιατί θεωρεί ότι σε περιόδους σαν κι αυτήν, που οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των χρηματοδοτήσεων, οι εταιρείες θα στραφούν και πάλι στα χρηματιστήρια για να βρουν τα κεφάλαια που χρειάζονται.

ΡΟΝΑΛΝΤ ΑΡΚΕΛΙ

Στο μακρινό Χονγκ Κονγκ ο πρόεδρος του εκεί χρηματιστηρίου Ρόναλντ Αρκέλι πιστεύει ότι το επίκεντρο της οικονομικής δραστηριότητας μετακινείται προς τα ανατολικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χαθούν από τον χάρτη τα παραδοσιακά κέντρα, όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη. Η αισιοδοξία του για την πορεία του Χονγκ Κονγκ- παρά τις πολύ κακές επιδόσεις του από την αρχή του χρόνου- πηγάζει από τις νέες εισαγωγές στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ: πέρυσι αυξήθηκαν κατά 70% και το Χονγκ Κονγκ ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη και τη Σανγκάη στον τομέα αυτόν. Τώρα η προσοχή του στρέφεται στα σχέδια των μεγάλων κινεζικών τραπεζών για αύξηση του κεφαλαίου τους, με πρώτη την Αγροτική Τράπεζα της Κίνας, που ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο με τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στον κόσμο, που αναμένεται να φτάσει τα 30 δισ. δολάρια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.