Τα μάθατε τα νέα ?

«Ι΄ ve been putting out fire/ with gasoline» («έσβηνα τη φωτιά με βενζίνη») τραγουδούσε σε έναν (σουρεαλιστικό) στίχο της διεθνούς επιτυχίας «Gasoline» ο Ντέιβιντ Μπάουι. Και να που το πετρέλαιο, που έχει διαρρεύσει τις τελευταίες εβδομάδες στον κόλπο του Μεξικού «άναψε» φωτιές στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Η οποία κυβέρνηση επιστρατεύει τώρα καταξιωμένους επιστήμονες- φυσικούς, μηχανικούς και γεωλόγουςώστε να βοηθήσουν την πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ (δική την ήταν η πλατφόρμα άντλησης που καταστράφηκε με τα τραγικά επακόλουθα) να περιορίσει το κακό.

«Ι΄ ve been putting out fire/ with gasoline» («έσβηνα τη φωτιά με βενζίνη») τραγουδούσε σε έναν (σουρεαλιστικό) στίχο της διεθνούς επιτυχίας «Gasoline» ο Ντέιβιντ Μπάουι. Και να που το πετρέλαιο, που έχει διαρρεύσει τις τελευταίες εβδομάδες στον κόλπο του Μεξικού «άναψε» φωτιές στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Η οποία κυβέρνηση επιστρατεύει τώρα καταξιωμένους επιστήμονες- φυσικούς, μηχανικούς και γεωλόγουςώστε να βοηθήσουν την πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ (δική την ήταν η πλατφόρμα άντλησης που καταστράφηκε με τα τραγικά επακόλουθα) να περιορίσει το κακό. Και οι εικόνες καταστροφής από την περιοχή εξακολουθούν να μεταδίδονται από τα διεθνή πρακτορεία προκαλώντας αποτροπιασμό.

Την ίδια στιγμή, παρά την οικονομική κρίση η κυβέρνηση Ομπάμα αποδεσμεύει 129 εκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες της επιχείρησης. Η σωτηρία του περιβάλλοντος είναι ανεκτίμητη…

Μετά την ομάδα «Δίας», με τους αστυνομικούς που περιπολούν στους δρόμους της πόλης δύο δύο πάνω σε δίκυκλα, το πρόγραμμα «Ηφαιστος»: με πυροσβέστες να περιφέρονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στα δάση μας. Ο Ηφαιστος όμως τις έσβηνε τις φωτιές ή τις φούντωνε και τις διατηρούσε; Γιατί από ό,τι θυμάμαι, ως σιδηρουργός που ήταν, πάντοτε είχε αναμμένο τον φούρνο του εργαστηρίου του.

Είναι δεν είναι εύστοχος ο παραλληλισμός των πυροσβεστών με τον θεό της Φωτιάς, η νέα ομάδα καλείται να αντιμετωπίζει τις πυρκαϊές στα πρώτα στάδιά τους. Καλή επιτυχία να έχει! Καιγόμαστε που καιγόμαστε στα θέματα οικονομίας, ας γλιτώσουμε τουλάχιστον τα εναπομείναντα δάση μας.

«Καμένη γη» στα γκάλοπ που αφορούν τη χώρα μας: Στο 12,1% «εκτινάχθηκε» η ανεργία τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει παρατηρηθεί από τον Ιανουάριο του 2004!

Οι άνεργοι έφτασαν τις 605.277, ενώ ο μη ενεργός οικονομικά πληθυσμός σε 4.282.874. Και έρχονται χειρότερα, λένε. Ας ελπίσουμε ότι θα χάσουν τον δρόμο…

Κύριε διευθυντά
Προτείνω στην υφυπουργό Τουρισμού κυρία Αντζελα Γκερέκου να ξεκινήσει την εκστρατεία «μένουμε Ελλάδα», με στόχο να πείσει τους Ελληνες να μην προτιμήσουν εφέτος για τις θερινές διακοπές τους χώρες του εξωτερικού, από το καυτό θέμα των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Δεν γνωρίζω πόσα πληρώνει η ίδια για να πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κέρκυρα, όμως μία τετραμελής οικογένεια, για να μεταβεί με το αυτοκίνητό της σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου (όχι απαραιτήτως τα πολύ μακρινά) πληρώνει περισσότερο από ό,τι αν πήγαινε (και ερχόταν) αεροπορικώς στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Ρώμη… Για να μην αναφερθώ και στις τιμές κάτι ανεκδιήγητων ξενοδοχείων… Οπότε, ναι, «μένουμε Ελλάδα» κυρία Γκερέκου, αρκεί η Ελλάδα να θέλει να μας κρατήσει.

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.