Γ. Παπανδρέου: Θα πετύχουμε, αν δουλέψουμε μαζί

Συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση ζήτησε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. «Κράτος, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικοί φορείςας αντιληφθούμε ότι έχουμε σήμερα μια τεράστια ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα του χθες. Την Ελλάδα του παρασιτισμού, της υπανάπτυξης, των μειωμένων ικανοτήτων και της κοινωνικής αδικίας. Ο μοναδικός δρόμος για να πετύχουμε είναι να δουλέψουμε μαζί, εντάσσοντας το προσωπικό συμφέρον στο συλλογικό» επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση ζήτησε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. «Κράτος, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικοί φορείςας αντιληφθούμε ότι έχουμε σήμερα μια τεράστια ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα του χθες. Την Ελλάδα του παρασιτισμού, της υπανάπτυξης, των μειωμένων ικανοτήτων και της κοινωνικής αδικίας. Ο μοναδικός δρόμος για να πετύχουμε είναι να δουλέψουμε μαζί, εντάσσοντας το προσωπικό συμφέρον στο συλλογικό» επισήμανε ο Πρωθυπουργός. Επίσης, καταδίκασε με αυστηρό τρόπο όλες τις πρακτικές των προηγούμενων ετών που έφεραν τη χώρα, όπως είπε, στο χείλος του γκρεμού και ανέφερε τα μέτρα υπέρ της διαφάνειας, στα οποία περιλαμβάνεται και η δήμευση περιουσιών υπαλλήλων και πολιτικών που βρέθηκαν με χρήματα του Δημοσίου ή με προϊόντα διαφθοράς μετά τον έλεγχο του «πόθεν έσχες».

Ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την αύξηση της ανεργίας λέγοντας ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, διότι, όπως είπε, όταν ζητάς από κάποιον να κάνει θυσίες, πρέπει να είσαι αξιόπιστος συνομιλητής. Και χαρακτήρισε την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τη μεγαλύτερη πρόκληση. «Το κράτος στέρεψε από προσλήψεις» επισήμανε.

Τόνισε επίσης ότι έκλεισε ο κύκλος μιας μεγάλης μάχης, προκειμένου η Ελλάδα να μη βρεθεί μόνη απέναντι στα πελώρια χρέη της και στους κερδοσκόπους, και ότι ξεκίνησε η μάχη για να γίνει η οικονομία βιώσιμη και ανταγωνιστική. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ακόμη πως, παρ΄ ότι η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν με λογική, αλλά με φόβο- ακόμη και με κερδοσκοπικές διαθέσεις- και ότι χρειάζονται διεθνώς κανόνες και ρυθμίσεις για να μην υπάρξει σύντομα ένας κύκλος κρίσης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.