Αντσελότι, ο «βασιλιάς Κάρολος» της Τσέλσι

Φορώντας ένα κασκόλ της Τσέλσι και ένα σπάνιο χαμόγελο ποδοσφαιρικής ευτυχίας ο ιταλός τεχνικός των Μπλε κ. Κάρλο Αντσελότι στάθηκε μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου και τους παρακάλεσε: «Ενα ποτήρι κρασί.Οχι νερό σήμερα. Α,και σας παρακαλώ μόνο εύκολες ερωτήσεις σήμερα. Εχω πιει ήδη αρκετά και, όπως βλέπετε, συνεχίζω». Ακόμη και αυτός ο μικρός αυτοσαρκασμός ήταν μια απόδειξη για το πόσο έχει μεταμορφώσει την Τσέλσι. Ο 51χρονος τεχνικός, ο οποίος αποθεώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ...

Φορώντας ένα κασκόλ της Τσέλσι και ένα σπάνιο χαμόγελο ποδοσφαιρικής ευτυχίας ο ιταλός τεχνικός των Μπλε κ. Κάρλο Αντσελότι στάθηκε μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου και τους παρακάλεσε: «Ενα ποτήρι κρασί.Οχι νερό σήμερα. Α,και σας παρακαλώ μόνο εύκολες ερωτήσεις σήμερα. Εχω πιει ήδη αρκετά και, όπως βλέπετε, συνεχίζω». Ακόμη και αυτός ο μικρός αυτοσαρκασμός ήταν μια απόδειξη για το πόσο έχει μεταμορφώσει την Τσέλσι.

Ο 51χρονος τεχνικός, ο οποίος αποθεώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και από τον ιταλικό Τύπο (η «Gazzetta dello Sport» τον χαρακτήρισε «Βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας») για την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος, δεν δίδαξε απλώς στην Τσέλσι πώς να κερδίζει τίτλους ξανά. Της έδωσε στυλ και ποιότητα, τη μετέτρεψε στην πιο αποτελεσματική ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ διαλύοντας το προ δεκαετίας ρεκόρ των 98 τερμάτων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επίσης απέδειξε ότι μια ομάδα μπορεί να κερδίζει παίζοντας παράλληλα και θεαματικό ποδόσφαιρο.

Από τον περασμένο Μάρτιο και τον αποκλεισμό της Τσέλσι στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ιντερ του κ. Ζοζέ Μουρίνιο , οι Μπλε έχουν πανηγυρίσει νίκες όπως το 5-0 επί της Πόρτσμουθ, το 7-1 επί της Αστον Βίλα, το 7-0 επί της Στόουκ και ο εορταστικός επίλογος με το 8-0 επί της Γουίγκαν που έχρισε την Τσέλσι πρωταθλήτρια έπειτα από τέσσερα χρόνια! Ηταν η καλύτερη απάντηση στην εγωκεντρική δήλωση του κ. Μουρίνιο, ο οποίος έχοντας προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε φεύγοντας από το Λονδίνο: «Αγαπάω την Τσέλσι, ωστόσο έχω προχωρήσει στη ζωή μου, έχουν προχωρήσει και εκείνοι. Εγώ κερδίζω σημαντικά τρόπαια. Και εκείνοι κερδίζουν κάτι. Κάνα Κύπελλο ίσως…».

Μ εσοβδόμαδα ο κ. Αντσελότι είχε παραδεχτεί ότι «δύσκολα θα ξεχάσει ο κόσμος της Τσέλσι τον Μουρίνιο». Σίγουρα ο ιταλός τεχνικός δεν μπήκε το ίδιο απότομα στις καρδιές των φίλων των Μπλε, ωστόσο αργά και σταθερά έχει καταφέρει πράγματα πολύ πιο εντυπωσιακά από τον Πορτογάλο. Για παράδειγμα, έκλεισε την πρώτη χρονιά του μόνο με νίκες (εντός και εκτός έδρας) απέναντι στις υπόλοιπες τρεις ομάδες που μαζί με την Τσέλσι αποτελούν τους «Βig four» (Αρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ), ενώ… απειλεί να γίνει ο πρώτος τεχνικός που στο ντεμπούτο του θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του νταμπλ. Το ερχόμενο Σάββατο η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Πόρτσμουθ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

«Ελπίζω να μείνω αρκετό καιρό και να κατακτήσω περισσότερους τίτλους μετην Τσέλσι» είπε πανευτυχής ο κ. Αντσελότι, ο οποίος θυμίζει στους Βρετανούς ότι αποτελούσε μέλος της θρυλικής Μίλαν του κ. Αρίγκο Σάκι, η οποία κατέκτησε δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών (1989, 1990), επίτευγμα που δεν πέτυχε καμία άλλη ομάδα έκτοτε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν ξέρει πώς να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου στο «δυσκολότερο πρωτάθλημα στον κόσμο», κατά τον τεχνικό της (2ης) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον , ο οποίος δήλωσε: «Χειροκροτούμε την Τσέλσιπου τα κατάφερε και συγχαίρω τον Κάρλος (Αντσελότι), που είναι καλός προπονητής και καλός άνθρωπος».

Στα επινίκια, πάντως, μολονότι τα χρώματα της Τσέλσι είναι το μπλε και το άσπρο, ο κ. Αντσελότι απόλαυσε μερικά ποτήρια από το πιο εκλεκτό κόκκινο κρασί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.