Με πεσμένα φτερά η ΑΕΚ

Μυαλό για ποδόσφαιρο δεν είχαν χθες οι παίκτες της ΑΕΚ, καθώς όταν μετέβησαν στους Θρακομακεδόνες για την τελευταία (απογευματινή) προπόνηση εν όψει του σημερινού (19.00 στο ΟΑΚΑ) αγώνα (που βρίσκεται στον αέρα) απέναντι στον Αρη ήταν ήδη γνωστό ότι τρεις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. «Καλύτερα να μη γίνει αύριο το ματς γιατί η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη και μπορεί να γίνουν άσχημες ιστορίες στο ΟΑΚΑ» ήταν η άποψη που επικρατούσε στις συζητήσεις μεταξύ των ελλήνων παικτών, ενώ όσοι ξένοι δεν είχαν αντιληφθεί τι ακριβώς είχε συμβεί ρωτούσαν με απορία πώς η κατάσταση οδηγήθηκε στο σημείο αυτό.

Μυαλό για ποδόσφαιρο δεν είχαν χθες οι παίκτες της ΑΕΚ, καθώς όταν μετέβησαν στους Θρακομακεδόνες για την τελευταία (απογευματινή) προπόνηση εν όψει του σημερινού (19.00 στο ΟΑΚΑ) αγώνα (που βρίσκεται στον αέρα) απέναντι στον Αρη ήταν ήδη γνωστό ότι τρεις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

«Καλύτερα να μη γίνει αύριο το ματς γιατί η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη και μπορεί να γίνουν άσχημες ιστορίες στο ΟΑΚΑ» ήταν η άποψη που επικρατούσε στις συζητήσεις μεταξύ των ελλήνων παικτών, ενώ όσοι ξένοι δεν είχαν αντιληφθεί τι ακριβώς είχε συμβεί ρωτούσαν με απορία πώς η κατάσταση οδηγήθηκε στο σημείο αυτό. Υπήρχαν βέβαια και αρκετοί αλλοδαποί της ΑΕΚ οι οποίοι από νωρίς χθες το πρωί παρακολουθούσαν μέσω Διαδικτύου όσα κατέγραφανγια τη μεγάλη διαδήλωση που στιγματίστηκε από τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων- τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ηταν για αρκετούς εξ αυτών (και κυρίως για τους Αργεντινούς που στην πατρίδα τους λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας είχαν μάθει να ζουν με τον φόβο και εδώ ένιωθαν απόλυτα ασφαλείς) μια απόλυτα δυσάρεστη έκπληξη. Στις συζητήσεις ανάμεσα σε έλληνες και σε ξένους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επισημάνθηκε πολλάκις ότι καλό θα είναι να μη φέρουν απόψε τις οικογένειές τους στο γήπεδο, όπως συνηθίζουν στους εντός έδρας αγώνες. Ο φόβος ότι ακραία στοιχεία μπορεί να μεταβούν στο γήπεδο και να εισχωρήσουν στις εξέδρες μόνο και μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή και επεισόδια ήταν διάχυτος, ειδικά μεταξύ των ξένων παικτών. Η προπόνηση κινήθηκε σε ρυθμούς υποτονικούς και ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς προσπάθησε να ανεβάσει τη διάθεση των ποδοσφαιριστών βάζοντάς τους να παίξουν ένα παιχνίδι «5 επιθετικών εναντίον 2 αμυντικών» το οποίο είχε αποτέλεσμα να επιτευχθούν πολλά γκολ. Βέβαια ιδιαίτερη ανάλυση για την τακτική που θα ακολουθηθεί στο σημερινό ματς (εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί) δεν έγινε, κι ας είναι το τελευταίο χαρτί της ΑΕΚ να διεκδικήσει κάτι μέσω των πλέι οφ. Τουλάχιστον το να μην τερματίσει τελευταία και αναγκαστεί να παίξει δύο προκριματικούς γύρους στο Γιουρόπα Λιγκ ξεκινώντας την προετοιμασία της από τα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.