Με μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις και ορισμένες από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα έστειλαν στην κυβέρνηση μήνυμα καταδίκης στα «αντιλαϊκά και αντικοινωνικά», όπως χαρακτηρίστηκαν από το σύνολο των συνδικαλιστικών ηγεσιών, οικονομικά μέτρα, δείχνοντας ότι η δεύτερη κρίση- της αμφισβήτησης και της αντιπαράθεσης- βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, με εκείνη του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια να προηγείται χρονικά, ενώ ακολούθησαν των τριτοβάθμιων συνδικάτων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως και διάφορων πρωτοβάθμιων σωματείων που πρόσκεινται σε κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στο Μουσείο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, το σύνολο των συγκεντρωμένων και διαδηλωτών ξεπέρασε τις 50.000,
ενώ κατ΄ άλλους οι συμμετέχοντες στις τρεις συγκεντρώσεις και στις πορείες που ακολούθησαν με κατεύθυνση το Σύνταγμα και τη Βουλή έφθασαν τις 70.000-75.000. Παράλληλα, και πάντοτε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η συμμετοχή των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους άγγιξε το 90%, αν και τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση αυτά του κέντρου, λειτούργησαν κανονικά.
Για «μέτωπο όλων των δυνάμεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα,με εκείνους στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τους συνταξιούχους και τη νεολαία» έκανε λόγο στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους στο Πεδίον του Αρεως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος, τονίζοντας: «Τα μέτρα είναι άδικα και αντικοινωνικά,και προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί επιθέσεις στα ασφαλιστικά δικαιώματα». «Αγωνιζόμαστε για να μην επιστρέψει η ζωή στον Μεσαίωνα.Με αυτή την απεργία μιλάει η κοινωνική πλειοψηφία. Η πλειοψηφία που εναντιώνεται στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά του δικαιώματος στην εργασία» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος . Και πρόσθεσε: «Οι αγώνες θα βάλουν φρένο στην πολιτική κατάργησης των δικαιωμάτων και θα ανοίξουν, με δυναμικό τρόπο, νέους δρόμους για τους εργαζομένους» .
Ν ωρίτερα, και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζομένους «να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές διακηρύξεις» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τρομοκρατία», καθώς, όπως είπε, «περιμένει να κουραστούν τάχα οι εργαζόμενοι για να πάρει ακόμη χειρότερα μέτρα. Γι΄ αυτό ο αγώνας πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση». Για «εγκληματική κυβερνητική πολιτική που έχει επιλέξει να βυθίσει τη χώρα στην κρίση και την ύφεση» έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Τσίπρας, ο οποίος παραβρέθηκε στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με την ενότητά τουςστις οργανωμένεςκυβερνητικές προβοκάτσιες». Με δύο διαφορετικές, αλλά ογκώδεις συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ συμμετείχαν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, ενώ μεγάλες συγκεντρώσεις από τα τοπικά Εργατικά Κέντρα και τους προσκείμενους στο ΠΑΜΕ συνδικαλιστές πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Λάρισα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στον Βόλο, στα Ιωάννινα, στα Χανιά, στη Μυτιλήνη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.