«Σενάριο επιστημονικής φαντασίας (science fiction)» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγιώτης Βουρλούμης το ενδεχόμενο να προταθεί από την κυβέρνηση για να παραμείνει στη θέση του προέδρου.

Σε σημερινές δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταστήσει ακόμη σαφή τη θέση της για το θέμα του ΟΤΕ, αν δηλαδή θα προσπαθήσει να επανακτήσει κάποιο μερίδιο από τη DeutcheTelecoms. Οσον αφορά στις μειώσεις προσωπικού, ανέφερε ότι στην παρούσα φάση είναι πολύ δύσκολο να γίνει ενώ αναφορικά με την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού σε νέα προϊόντα, ανακοίνωσε νέα υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης. Αυτό πιθανότατα θα γίνει σε συνεργασία με την HellasSat από το δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Για το θέμα της νέας τεχνολογίας ευρυζωνικού Internet (VDSL) ανέφερε ότι ο ΟΤΕ προχωράει προς αυτή την κατεύθυνση με σταθερά βήματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχει στα σχέδια της κυβέρνησης για την οπτική ίνα εφόσον αυτά γίνουν πιο συγκεκριμένα. Για το θέμα των μελλοντικών συνδυαστικών πακέτων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και Internet στα οποία έχουν ήδη προχωρήσει οι ανταγωνιστικές εταιρίες, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι ο ΟΤΕ βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας των πακέτων αυτών, ώστε να μπορέσουν να περάσουν από την ΕΕΤΤ.

Σε ό, τι αφορά τις οφειλές, ο πρόεδρος του ΟΤΕ ανέφερε ότι οι εναλλακτικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι χρωστάνε συνολικά 96 εκατομμύρια ευρώ όμως ένα μεγάλο μέρος από το ποσό αυτό δεν θα εισπραχθεί καθώς οι περισσότερες εταιρίες έχουν βάλει λουκέτο.