»highsociety»

Αυτό δεν ήταν εμφάνιση προσκεκλημένων σε θεατρική πρεμιέρα, ήταν η χαρά των φωτογράφων. Το θέατρο «Βρετάνια» αναστέναξε από τα φλας, τα χαμόγελα και τις διαχύσεις (πώς να το κάνουμε, οι καλλιτέχνες είναι αυθόρμητοι άνθρωποι) των ηθοποιών και των πολιτικών που παρευρέθησαν στην πρώτη παράσταση του «Ψηλά απ΄ τη γέφυρα» του Αρθουρ Μίλερ, με τον Γρηγόρη Βαλτινό στον ρόλο του παραδομένου στον καταστροφικό έρωτα για την ανιψιά της γυναίκας του Εντι Καρμπόνε. Στην πραγματικότητα ...

Ερωτας και πολιτική
Αυτό δεν ήταν εμφάνιση προσκεκλημένων σε θεατρική πρεμιέρα, ήταν η χαρά των φωτογράφων. Το θέατρο «Βρετάνια» αναστέναξε από τα φλας, τα χαμόγελα και τις διαχύσεις (πώς να το κάνουμε, οι καλλιτέχνες είναι αυθόρμητοι άνθρωποι) των ηθοποιών και των πολιτικών που παρευρέθησαν στην πρώτη παράσταση του «Ψηλά απ΄ τη γέφυρα» του Αρθουρ Μίλερ, με τον Γρηγόρη Βαλτινό στον ρόλο του παραδομένου στον καταστροφικό έρωτα για την ανιψιά της γυναίκας του Εντι Καρμπόνε. Στην πραγματικότητα το ειδύλλιο που συζητήθηκε περισσότερο ήταν εκτός σκηνής, και συγκεκριμένα αυτό του Γιώργου Κιμούλη με την Ιωάννα Τιμοθεάδου, οι οποίοι εμφανίστηκαν μαζί μη έχοντας ο ένας για τον άλλο παρά μόνο βλέμματα γεμάτα τρυφερότητα. Πρώτη επίσημη εμφάνιση και για την πρώην ηθοποιό, νυν υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου με τον σύζυγό της Τόλη Βοσκόπουλο (ως τώρα δεν είχε δώσει το παρών μαζί του δημοσίως), διαψεύδοντας τις- ολοένα διογκούμενες- φήμες περί χωρισμού τους. Το θέατρο χώρεσε ακόμη την επίσης ηθοποιό και νυν βουλευτή Πέμη Ζούνη, καθώς και την πρώην καλλιτεχνική μάνατζερ και νυν βουλευτή του ΠαΣοΚ Αννα Νταλάρα.

Δεσμεύσεις κυριών

Ποιος ο ρόλος μιας συζύγου όταν, ως σημαίνον, διεθνούς φήμης πρόσωπο, ο σύζυγός της κάνει επίσκεψη στην Ελλάδα; Μα φυσικά να γνωρίσει την κοινωφελή Αθήνα και τις πιο προβεβλημένες κυρίες της. Η επιλογή είχε γίνει από πριν, όταν η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UΝΕSCΟ είχε χρησιμοποιήσει τις διεθνείς επαφές της για να κλείσει συνάντηση με την κυρία Μπαν Σουν Τάεκ (γιατί περί αυτής ο λόγος) στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα». (Στη φωτογραφία, μαζί) Οπερ εγένετο. Η σύζυγος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συνομίλησε με παιδιά και γονείς και είχε μια εικονική ξενάγηση στο πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά που χτίζει η «Ελπίδα». Για όσους αναρωτιούνται αγωνιωδώς πότε θα είναι έτοιμο, η κυρία Βαρδινογιάννη διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι η ημερομηνία πλησιάζει: Ιούνιος του 2010. Κόπολα ο οινοποιός: Η αποκάλυψη

Πώς «δένει» στον ουρανίσκο η γεύση από φιλέτο λαβράκι με αβγοτάραχο ή το φιλέτο σκορπίνας στιφάδο με μερικά από τα πιο περιζήτητα καλιφορνέζικα κρασιά; Την απάντηση μπορούν να τη δώσουν μόνο οι λίγοι και εκλεκτοί- γιατί πολλοί έμειναν εκτός λίστας προσκεκλημένων- που βρέθηκαν προ ημερών στο εστιατόριο Εlectra για να γνωρίσουν τον Φράνσις Φορντ Κόπολα ως… οινοποιό. Με πρωτοβουλία περιοδικού που ασχολείται με τον κόσμο των γεύσεων, ο διάσημος σκηνοθέτης, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Τetro» στο 22ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, σύστησε στο κοινό αυτού του πριβέ δείπνου τις ποικιλίες των κρασιών που παράγει στη Νappa Valey της Βόρειας Καλιφόρνιας. Κάτοχος της 14ης μεγαλύτερης οινοποιίας της Αμερικής, ο Κόπολα παραδέχθηκε ότι από τότε που η Αμερική άρχισε να πίνει, το κρασί έγινε big business στις ΗΠΑ. Και ο ίδιος μάλλον ξέρει ότι στις ημέρες μας ένας καλός καλλιτέχνης πρέπει να είναι και καλός επιχειρηματίας. (Στη φωτογραφία, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Κωνσταντίνο Τζούμα και με το κλασικό φόντο της Ακρόπολης.)

Μην το πατήσετε, φορέστε το

Τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην πρόσφατη αναδρομική (αλλά και με καινούργια κομμάτια) παρουσίαση κοσμημάτων της Βασιλείας Παρασκευά, η οποία υπογράφει ως Vassilia, στους χώρους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων; Πρώτον, ότι για να δημιουργήσει τα έργα της χρησιμοποιεί υλικά όπως μέταλλο, χάντρες, ξύλο, αλυσίδες, ακόμη και ύφασμα (με άλλα λόγια, είναι φτιαγμένα για να αντέχουν). Δεύτερον, ότι όσο πρωτότυπο είναι το design τους άλλο τόσο ιδιαίτερος ήταν ο τρόπος παρουσίασής τους: ξαπλωμένα σε λευκά ορθογώνια χαρτόνια στο πάτωμα. Οι προσκεκλημένοι της, μεταξύ αυτών η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Μαρία Δαμανάκη, η κυρία Ανδριάνα Μυτιληναίου, η κυρία Αννα Γιώτη κ.ά., περιηγήθηκαν στις εμπνεύσεις της και έδωσαν ραντεβού στη νέα της έκθεση που σύντομα προγραμματίζεται στο atelier-στούντιό της επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ 30. (Στη φωτογραφία, η δημιουργός, πρώτη από αριστερά, με τις κυρίες Μαρία Κατσιμπέρη, στο μέσον, και Αναστασία Νικολοπούλου.)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.