Στον Αμερικανό καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγου Γιουτζίν Φάμα, απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο Ωνάση για την Οικονομίαχθες βράδυ στο «Guldhall» του Σίτι του Λονδίνου, με 700 περίπου διακεκριμένους
προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο.«Τα βραβεία Ωνάση εξελίσσονται πλέον σε ένα διεθνή θεσμό, με μεγάλη αναγνώριση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Γ. Παπαδημητρίου, μετά την επιβλητική τελετή απονομής.
Στη σύντομη ομιλία του, ο παραλήπτης του βραβείου καθηγητής Γιουτζίν Φάμα αναφέρθηκε στη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση και διατύπωσε την εκτίμηση ότι «η κρίση δεν έχει τελειώσει και θα πρέπει οι αγορές να αφεθούν ελεύθερες να προσαρμοσθούν στις νέες πραγματικότητες, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις».
Ο Έλληνας καθηγητής Κώστας Γραμμένος, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Σίτι του Λονδίνου και με σημαντική συμβολή στην καθιέρωση του βραβείου Ωνάση για την «Οικονομία, το Εμπόριο και τη Ναυτιλία» δήλωσε: «Σήμερα εγκαινιάσαμε ένα θεσμό ο οποίος θα γίνει πολύ σημαντικός σε βάθος χρόνου. Έχει όλα τα στοιχεία της επιτυχίας, γιατί στην προώθηση του θεσμού του συνεργάζονται τρεις σημαντικοί φορείς, το Σίτι του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο του Σίτι του Λονδίνου και το Ίδρυμα Ωνάση. Το βραβείο αυτό αποτελεί και ένα φόρο τιμής προς τον Ωνάση, ο οποίος είχε διαπρέψει με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο Σίτι του Λονδίνου».