Θα κάνουν πιο ανθρώπινο το Παρίσι

ΠΑΡΙΣΙ Περίοπτη θέση θα έχει στο Παρίσι το 2010 ένα από τα μοάι, τα μυστηριώδη μεγαλιθικά αγάλματα που βρίσκονται στο νησί του Πάσχα. Οι τοπικοί άρχοντες της πλέον απομακρυσμένης νησιωτικής περιοχής του πλανήτη (το νησί απέχει 4.000 χλμ. από την Ταϊτή της γαλλικής Πολυνησίας και 3.700 χλμ. από τις ακτές της Χιλής, όπου ανήκει διοικητικά), οι Ραπανούι, εξέφρασαν την επιθυμία να στείλουν στη γαλλική πρωτεύουσα ένα από τα θαυμαστά μνημεία του τόπου τους για «να μεταφέρουν στο Παρίσι την πνευματική ενέργεια που θα αλλάξει τη συνείδηση της ανθρωπότητας και θα μεταμορφώσει τον υλιστικό κόσμο σε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία».

ΠΑΡΙΣΙ Περίοπτη θέση θα έχει στο Παρίσι το 2010 ένα από τα μοάι, τα μυστηριώδη μεγαλιθικά αγάλματα που βρίσκονται στο νησί του Πάσχα.

Οι τοπικοί άρχοντες της πλέον απομακρυσμένης νησιωτικής περιοχής του πλανήτη (το νησί απέχει 4.000 χλμ. από την Ταϊτή της γαλλικής Πολυνησίας και 3.700

χλμ. από τις ακτές της Χιλής, όπου ανήκει διοικητικά), οι Ραπανούι, εξέφρασαν την επιθυμία να στείλουν στη γαλλική πρωτεύουσα ένα από τα θαυμαστά μνημεία του τόπου τους για «να μεταφέρουν στο Παρίσι την πνευματική ενέργεια που θα αλλάξει τη συνείδηση της ανθρωπότητας και θα μεταμορφώσει τον υλιστικό κόσμο σε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία».

Οπως λένε δύο από τους Ραπανούι, ο Πέδρο και ο Εντγκαρ, η περιοχή όπου θα στηθεί το μνημείο, ανάμεσα στον οβελίσκο της Πλας ντε λα Κονκόρντ και στην πυραμίδα στην είσοδο του Λούβρου, δεν επιλέχθηκε τυχαία αφού «από αυτό το μέρος περνά ένα ισχυρό ενεργειακό ρεύμα».

Η δωρεά ενός μέρους του εθνικού τους πλούτου αποτελεί για τους 4.900 εναπομείναντες κατοίκους του νησιού μια πράξη βαθιά συμβολική.

Η ιστορία, λένε, του τόπου όπου έφθασαν τον 9ο μ.Χ. αιώνα οι πολυνήσιοι αποικιστές έχει πολλά κοινά με τη μοίρα της ανθρωπότητας, που απειλείται σήμερα από τις καταστροφικές για το περιβάλλον δραστηριότητες του ανθρώπου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.