«Αρμόδιος είναι μόνο ο κ. Μπαρόζο»

Δεν αποδέχεται η Λευκωσία τον διορισμό του επιτρόπου αρμοδίου για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Ολιν Ρεν ως συντονιστή για το Κυπριακό σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Δ.Χριστόφιας, η επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Την ευθύνη για τη δημιουργία της επιτροπής αυτής, την οποία ζήτησε η Λευκωσία και την αποδέχθηκε η Κομισιόν, θα έχει ο ίδιος ο κ.

Δεν αποδέχεται η Λευκωσία τον διορισμό του επιτρόπου αρμοδίου για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Ολιν Ρεν ως συντονιστή για το Κυπριακό σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Δ.Χριστόφιας, η επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Την ευθύνη για τη δημιουργία της επιτροπής αυτής, την οποία ζήτησε η Λευκωσία και την αποδέχθηκε η Κομισιόν, θα έχει ο ίδιος ο κ. Μπαρόζο «και κανένας άλλος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύπριος πρόεδρος.

* Εξαιρετικά κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του πρώην προέδρου της Κύπρου κ. Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος πάσχει από μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα. Χθες υπεβλήθη σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση του αριστερού ισχίου ο πρώην πρόεδρος κ. Γλ.Κληρίδης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.