Το ΠαΣοΚ αγγίζει την αυτοδυναμία

Με την αυτοδυναμία φλερτάρει το ΠαΣοΚ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας ΜRΒ, έχοντας, όπως σε όλες τις πρόσφατες έρευνες, ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι της ΝΔ. Η δημοσκόπηση με τις εξαμηνιαίες τάσεις, η οποία διενεργήθηκε από τις 21 Νοεμβρίου ως την 1η Δεκεμβρίου, δείχνει ότι το ΠαΣοΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Στη δημοσκόπηση δεν καταγράφεται η αντίδραση των τελευταίων γεγονότων μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή...

Με την αυτοδυναμία φλερτάρει το ΠαΣοΚ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας ΜRΒ, έχοντας, όπως σε όλες τις πρόσφατες έρευνες, ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι της ΝΔ. Η δημοσκόπηση με τις εξαμηνιαίες τάσεις, η οποία διενεργήθηκε από τις 21 Νοεμβρίου ως την 1η Δεκεμβρίου, δείχνει ότι το ΠαΣοΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Στη δημοσκόπηση δεν καταγράφεται η αντίδραση των τελευταίων γεγονότων μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το ΠαΣοΚ προηγείται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 4,8%, ενώ με την αναγωγή στους αναποφάσιστους η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων αυξάνεται σε 5,8%. Συγκεκριμένα, το ΠαΣοΚ προηγείται με 32,2% (η εκτίμηση με την αναγωγή ανεβάζει το ποσοστό στο 38,6%), ακολουθεί η ΝΔ με 27,4% (μετά την αναγωγή το ποσοστό ανέρχεται σε 32,8%) και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8% (εκτίμηση με αναγωγή 9,6%), το ΚΚΕ με 7,6% (εκτίμηση με αναγωγή 8,3%), ο ΛΑΟΣ με 4,3% και οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 3,2%.

Τα συμπεράσματα αυτά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εισέλθουν στη Βουλή έξι κόμματα, από πέντε που είναι σήμερα, με την είσοδο και των Οικολόγων – Πράσινων. Η κατανομή των εδρών, αν οι εκλογές διεξάγονταν την προσεχή Κυριακή, θα ήταν: ΠαΣοΚ 143 έδρες, ΝΔ 87 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 26 έδρες, ΚΚΕ 22 έδρες, ΛΑΟΣ 12 έδρες και ΟικολόγοιΠράσινοι 10 έδρες.

Σ την παράσταση νίκης το ΠαΣοΚ έχει αποκτήσει εντυπωσιακό προβάδισμα με 21,1%. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις,αν την επόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα τις κέρδιζε;» το 50,6% απάντησε το ΠαΣοΚ, το 29,5% η ΝΔ, ενώ ένα ποσοστό 25,6% δηλώνει πως κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είναι ικανό να κυβερνήσει. Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο κ. Κ.Καραμανλής εξακολουθεί να προηγείται του κ. Γ. Παπανδρέου αλλά η διαφορά τους μειώνεται στο 3,2%. Συγκεκριμένα, το 31,9% πιστεύει ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο κ. Καραμανλής, το 28,7% ο κ. Παπανδρέου, το 5,9% ο κ. Αλ. Τσίπρας, το 4,1% η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, το 3,4% ο κ. Γ.Καρατζαφέρης και ένα μεγάλο ποσοστό, το 23%, πιστεύει ότι κανένας από τους παραπάνω δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.