ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ (ΟΧΑΪΟ). Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες σπίτια έχουν εκκενωθεί ύστερα από τρεις ημέρες καταρρακτώδους βροχής που έχει πλημμυρίσει τις Κεντρικές Πολιτείες των ΗΠΑ, από το Τέξας ως την Πενσιλβάνια.

Το τελευταίο θύμα της κακοκαιρίας ήταν μια γυναίκα στην πόλη Γουίλμινγκτον του Νότιου Οχάιο. Το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα νερά. Η ίδια πιάστηκε από ένα δένδρο και περίμενε επί ώρες κάποιον να τη βοηθήσει. Τα σωστικά συνεργεία την εντόπισαν, τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά εκεί ξεψύχησε λίγο αργότερα.

Πολλές περιοχές παρέμεναν και χθες πλημμυρισμένες. Περίπου 6,5 χιλιόμετρα μιας μεγάλης οδικής αρτηρίας που οδηγεί στο κέντρο του Κολούμπους από τον Νότο έκλεισε για λίγες ώρες, αφού πλημμύρισε. Ομοσπονδιακή βοήθεια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους κήρυξε 70 κομητείες του Μισούρι ως περιοχές μεγάλης καταστροφής και διέταξε τη χορήγηση ομοσπονδιακής βοήθειας στις πλημμυρισμένες περιοχές. Εξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολιτεία αυτή λόγω της κακοκαιρίας, η οποία αναμενόταν να συνεχιστεί σήμερα και αύριο.

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές σε διάφορα σημεία της Πολιτείας, ενώ δρόμοι έκλεισαν σε περισσότερα από 200 σημεία.

Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε ακόμη το Αρκανσο, το Ιλινόι, όπου βρέθηκαν δύο πτώματα μέσα σε φορτηγό που παρασύρθηκε από τα νερά, και το Κεντάκι, όπου πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο που σημειώθηκε εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης. Η αμερικανική ακτοφυλακή βοήθησε στον απεγκλωβισμό πολλών πολιτών από τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους.

Για σήμερα αναμενόταν να χιονίσει σε μια τεράστια έκταση από τη Νοτιοανατολική Βόρεια Ντακότα, το Νότιο Γουισκόνσιν και το Βόρειο Ιλινόι, ως τα βουνά της Νοτιοδυτικής Πενσυλβανίας και της Βόρειας Δυτικής Βιρτζίνιας.