Ο κύκλος των χαμένων επενδυτών

Ο κύκλος των χαμένων επενδυτών Τα σενάρια αγοραπωλησίας άρχισαν να κυκλοφορούν σχεδόν από την ημέρα ανάληψης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον κ. Γιάννη Γούμενο. Ιδού οι κυριότερες από τις (υπαρκτές ή κατασκευασμένες) περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας: Παύλος Ψωμιάδης: Ο επιχειρηματίας που προεδρεύει γνωστού ασφαλιστικού ομίλου δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω μιας συνέντευξής




Τα σενάρια αγοραπωλησίας άρχισαν να κυκλοφορούν σχεδόν από την ημέρα ανάληψης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον κ. Γιάννη Γούμενο. Ιδού οι κυριότερες από τις (υπαρκτές ή κατασκευασμένες) περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας:


Παύλος Ψωμιάδης: Ο επιχειρηματίας που προεδρεύει γνωστού ασφαλιστικού ομίλου δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω μιας συνέντευξής του σε τοπική εφημερίδα. Η κίνησή του αυτή εξελήφθη ως άστοχη από τον κ. Γούμενο, ο οποίος δεν μπήκε καν στη διαδικασία επικοινωνίας μαζί του. Θρυλείται ότι οι δύο άνδρες που συνεργάστηκαν παλαιότερα στα τέλη της δεκαετίας του 1980, είχαν κόψει τις «διπλωματικές σχέσεις τους» για άγνωστο λόγο λίγα χρόνια αργότερα. Η πρόταση του κ. Ψωμιάδη αφορούσε την ανάληψη των χρεών μέχρι 20 εκατ. ευρώ. Η περίπτωση, φυσικά, δεν προχώρησε…


Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Σου χάριζαν σπίτι στο Πανόραμα και εσύ πήγες και πήρες στον Δενδροπόταμο» είπε ο κ. Γούμενος στον κουμπάρο του κ. Μυτιληναίο, θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά δυναμικής μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ. Ο κ. Μυτιληναίος δέχθηκε πιέσεις για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ, μετά το πέρασμά του από τον Ηρακλή, ακόμη και από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βασίλη Γκαγκάτση κατά δήλωση του ίδιου του κ. Γούμενου. Θρυλείται ότι διευκόλυνε οικονομικά τον κ. Γούμενο σε δύσκολες στιγμές, αλλά πέραν τούτου ουδέν…


Αλέξανδρος Μαμιδάκης: Ο κ. Γούμενος ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν μίλησε μαζί του, ο κ. Μαμιδάκης υποστήριξε ότι υπήρξε επαφή με τον έτερο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Βασίλη Παγώνη και ότι τον ενημέρωσαν πως τα χρέη ξεπερνούν τα 35 εκατ. ευρώ. Αργότερα βοήθησε οικονομικά με κάποια χρήματα ως πριμ συμμετοχής στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Συγκεκριμένα 100.000 ευρώ τα οποία οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, προς τιμήν τους, διέθεσαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, αν και ήταν οι ίδιοι πολλούς μήνες απλήρωτοι.


Ιβάν Σαββίδης: Η μοναδική εμπλοκή του συνεταίρου του κ. Γούμενου τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητές του κ. Βασίλη Παγώνη στην εξεύρεση επενδυτή έφερε στο προσκήνιο τον ομογενή εκ Ρωσίας βουλευτή κ. Ιβάν Σαββίδη. Αυτή ήταν ίσως και η μοναδική από τις περιπτώσεις που πλησίασε σε θετική εξέλιξη. Ο κ. Γούμενος πάντως φρόντισε να την υποβαθμίσει γιατί την ίδια στιγμή προσπαθούσε να κλείσει συμφωνία με άλλον επενδυτή (κ. Καμπάνης). Ο κ. Σαββίδης έθεσε ευθύς εξ αρχής όρο την εκμετάλλευση του γηπέδου της Τούμπας, αλλά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Θανάσης Κατσαρής αρνούνταν πεισματικά να τεθεί το γήπεδο σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πώλησης της ΠΑΕ.


Γιάννης Καμπάνης: Ο καπετάν Γιαννούλης, όπως χαρακτηριστικά τον φώναζαν στη γενέτειρά του την Ανδρο, παρουσιάστηκε ως εφοπλιστής που θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Οι συζητήσεις του με τον κ. Γούμενο στο γιοτ του στο Φλοίσβο έμειναν χαραγμένες ως γραφικές εικόνες περισσότερο παρά ουσιώδεις συζητήσεις. Και αυτό αποδείχθηκε εκ των υστέρων όταν ζητήθηκε από τον κ. Καμπάνη να διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ, για την κάλυψη της εγγυητικής που θα επέτρεπε στον ΠΑΟΚ τη συμμετοχή του στο UEFA, και εκείνος παρά τις υποσχέσεις του δεν έκανε τίποτε. Περισσότερο θα μείνουν στην ιστορία οι ατυχείς δηλώσεις του για τον Ζαγοράκη – «καλά θα κάνει να ασχολείται μόνο με την ομάδα και να αφήσει τις ηγετικές βλέψεις» – προφανώς επηρεασμένος από τις συμβουλές του κ. Γούμενου που δεν συγχώρησε τον αρχηγό του ΠΑΟΚ για τη στάση που κράτησε υπέρ των συμπαικτών του.


Θεόδωρος Αγγελόπουλος: Το μεγάλο όνειρο του κ. Γούμενου και των φίλων της ομάδας. Δεν υπήρχε άνθρωπος στην Ελλάδα που να πίστευε ότι η ανάμειξη του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου δεν θα άλλαζε τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Η πρώτη προσέγγιση έγινε από τον κ. Αλέξη Κούγια ο οποίος συνδεόταν και επαγγελματικά με την οικογένεια στις αρχές του 2006. Ο κ. Βίκτωρας Μητρόπουλος λέγεται ότι ήταν ο δεύτερος που προσπάθησε να φέρει σε επαφή τον κ. Γούμενο με το ζεύγος. Παρά το ότι οι Αγγελόπουλοι βοήθησαν οικονομικά τον κ. Γούμενο ουδέποτε υπήρξε πρόθεση ανάμειξής τους στο ποδόσφαιρο και στον ΠΑΟΚ, κατά δημόσια δήλωσή τους. Ο κ. Γούμενος κατηγόρησε τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη και τους βετεράνους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι δεν βοηθήθηκε σε καμία από τις προσπάθειες προσέγγισης του ζεύγους.


Δημήτρης Κοπελούζος: Πάλι μέσω του κ. Β. Μητρόπουλου ο κ. Γούμενος προσέγγισε τον επιχειρηματία κ. Κοπελούζο. Κατά τον κ. Γούμενο «το ενδιαφέρον του παραμένει ζεστό αλλά θέλει να εξετάσει όλες τις παραμέτρους και δεν λαμβάνει αποφάσεις κάτω από πίεση». Επικαλέστηκε δε μαρτυρία του υιού του κ. Κοπελούζου, σύμφωνα με την οποία «ο πατέρας μου θέλει σαν τρελός τον ΠΑΟΚ». Αν και αδύναμος από κάθε άποψη, ο κ. Γούμενος θεώρησε ότι θα ήταν μια καλή κίνηση τακτικής η αντιπαράθεσή του με τη Σούπερ Λίγκα. Μέσω του κ. Γιώργου Κασιμάτη που εκπροσωπούσε τον ΠΑΟΚ στην ΕΠΑΕ, γνωρίστηκε με τον κ. Μητρόπουλο ο οποίος βοήθησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην προσέγγιση επιχειρηματιών. Αν και ο κ. Μητρόπουλος δεν το επιβεβαιώνει, ο κ. Γούμενος ισχυρίζεται ότι «ο κ. Μητρόπουλος βοήθησε σημαντικά στην προσέγγιση των ανθρώπων αυτών».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.