Μέγα σκάνδαλο ντόπινγκ και στη βουλγαρική άρση βαρών!

Oύτε συνεννοημένοι να ήταν! Τουλάχιστον ως προς τον αριθμό... Σκάνδαλο ντόπινγκ ανάλογο εκείνου που συγκλόνισε πρόσφατα την ελληνική άρση βαρών, όταν 11 αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας βρέθηκαν ντοπαρισμένοι με την made in China θανατηφόρα ουσία μεθυλοτριενολόνη (Μ3) πλήττει τη γειτονική Βουλγαρία. Οπως μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός της Σόφιας, 11 βούλγαροι αρσιβαρίστες άπαντες μέλη της εθνικής τους ομάδας, βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ ο οποίος έγινε στις ...

Oύτε συνεννοημένοι να ήταν! Τουλάχιστον ως προς τον αριθμό… Σκάνδαλο ντόπινγκ ανάλογο εκείνου που συγκλόνισε πρόσφατα την ελληνική άρση βαρών, όταν 11 αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας βρέθηκαν ντοπαρισμένοι με την made in China θανατηφόρα ουσία μεθυλοτριενολόνη (Μ3) πλήττει τη γειτονική Βουλγαρία. Οπως μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός της Σόφιας, 11 βούλγαροι αρσιβαρίστες άπαντες μέλη της εθνικής τους ομάδας, βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ ο οποίος έγινε στις 8 Ιουνίου κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας άρσης βαρών της Βουλγαρίας κ. Αντον Κοντζαμπάσεφ και ο προπονητής της ομάδας κ. Πλάμεν Ασπαρούχοφ υποστήριξαν (όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις) ότι πρόκειται για σαμποτάζ εναντίον των αθλητών τους, η παρουσία των οποίων στο Πεκίνο δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Οπως δήλωσαν « η ουσία Dianabol που ανιχνεύτηκε στους 11 αρσιβαρίστεςτα τελευταία δέκα χρόνια δεν χρησιμοποιείται πουθενά στον πλανήτη ». Σύμφωνα με άλλη πληροφορία, ανιχνεύτηκε η τοξική ουσία μεθαδιενόνη η οποία έχει πάψει να χρησιμοποιείται εδώ και 25 χρόνια! Για όποια ουσία και να πρόκειται, πάντως, αν η εξέταση και των δεύτερων δειγμάτων δώσει θετικά αποτελέσματα η βουλγαρική ομοσπονδία κινδυνεύει ως υπότροπη με πολυετή αποκλεισμό. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βουλγαρίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.