Ο Ζαν Κοκτό και η Ελλάδα

Τ η σχέση του ποιητή, πεζογράφου, θεατρικού συγγραφέα και κινηματογραφιστή Ζαν Κοκτό με την Ελλάδα και τους Ελληνες αναζητεί ο κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη με κεντρικό πυρήνα την έκθεση «Ο Jean Cocteau και η Ελλάδα» που φιλοξενείται στο κτίριο του Μουσείου της οδού Πειραιώς. Την Τετάρτη 30 Μαΐου στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθεί η ταινία «Η διαθήκη του Ορφέα», ενώ στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, με ελεύθερη...

Τ η σχέση του ποιητή, πεζογράφου, θεατρικού συγγραφέα και κινηματογραφιστή Ζαν Κοκτό με την Ελλάδα και τους Ελληνες αναζητεί ο κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη με κεντρικό πυρήνα την έκθεση «Ο Jean Cocteau και η Ελλάδα» που φιλοξενείται στο κτίριο του Μουσείου της οδού Πειραιώς. Την Τετάρτη 30 Μαΐου στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθεί η ταινία «Η διαθήκη του Ορφέα», ενώ στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, με ελεύθερη είσοδο) θα παρουσιαστούν τα θεατρικά μονόπρακτα «Ανθρώπινες φωνές» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με την Πέμη Ζούνη και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη (29-30/5 και 5-6/6 αντιστοίχως). Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα, ενώ χορηγός είναι το «Focus on Ηope- Νana Μouskouri Foundation» και υποστηρικτής η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδας.

Τo Ιδρυμα της Νάνας Μούσχουρη «Focus on Ηope» ιδρύθηκε στη Γενεύη το 1994 και η δράση του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, δωρεών και πολιτιστικών ενεργειών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι σημαντικότερες δωρεές του στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί υπέρ του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», του Συλλόγου «Ελπίδα», του ΜDΑ Ηellas, των Παιδικών Χωριών SΟS, του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, της ΕΛΕΠΑΠ, του ΕΠΙΨΥ και της Ελληνικής Δράσης για την Αφρική, ενώ σε διεθνές επίπεδο το ίδρυμα έχει συμβάλει στην επίτευξη των σκοπών της UΝΙCΕF. Επίσης, με πρωτοβουλία του ιδρύματος έχουν διοργανωθεί συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την ενίσχυση φιλανθρωπικών και πολιτιστικών θεσμών, καθώς και εκθέσεις, όπως «Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», συνδιοργάνωση του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» και της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.