Η αθλητική εβδομάδα

Η αθλητική εβδομάδα ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ apanoutsos@dolnet.gr Δευτέρα 19/1 * Το unlimited μπάτζετ του Παναθηναϊκού περιορίζεται στις 400.000 ευρώ για τον Νικοπολίδη, ο οποίος φεύγει με αίτηση διαζυγίου στο χέρι από τη συνάντηση με Μήτσου - Ζάετς, το unlimited ρόστερ του Ολυμπιακού δεν χωράει πλέον στην τεράστια αγκαλιά της Θύρας 7 τον Ελευθερόπουλο, αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες συγκριτικά με τον unlimited

apanoutsos@dolnet.gr


Δευτέρα 19/1


* Το unlimited μπάτζετ του Παναθηναϊκού περιορίζεται στις 400.000 ευρώ για τον Νικοπολίδη, ο οποίος φεύγει με αίτηση διαζυγίου στο χέρι από τη συνάντηση με Μήτσου – Ζάετς, το unlimited ρόστερ του Ολυμπιακού δεν χωράει πλέον στην τεράστια αγκαλιά της Θύρας 7 τον Ελευθερόπουλο, αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες συγκριτικά με τον unlimited Αεκτζή Ντέμη. Ο Κοντίνιο παίζει φουλ επίθεση για να διοικήσει ο ίδιος την AEK, προσπαθώντας να βρει φραγκάτους που θα τσοντάρουν για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ.


Τρίτη 20/1


* Ο Ντεμάκος έχει το σπάνιο για έλληνα παίκτη χάρισμα να πρωταγωνιστεί σε σίριαλ που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο και στο πρώτο επεισόδιο κυριαρχούν οι διαψεύσεις των Σάλλα, Μελισσανίδη, Γερμανού και Σαραντίτη για εμπλοκή στην αγορά της AEK. Ο «Ελέ» υπακούει στην εντολή Λούβαρη – Τσουκαλά για να βρει ομάδα και ο Ζάετς παίρνει το δισάκι του στον ώμο και πάει να κλείσει τον Αργεντινό Γκονζάλες, χωρίς να το ξέρει ο Πίπης, ενώ ο Φλωρίδης πετάει το μπαλάκι στις ομάδες για τη βία. Ακόμη μια «μεταβατική περίοδος» έρχεται…


Τετάρτη 21/1


* Το μεγαλείο της ανεξαρτησίας του ΟΦΗ από τον Παναθηναϊκό αποτυπώνεται στο πανό «Πράσινοι Λαγοί Παναθηναϊκοί» στο Ηράκλειο και ο Νικοπολίδης τρέχει να κρυφτεί στον πάγκο με απόφαση του στιβαρού κόουτς Σουμ. Ο Μπασινάς καθαρίζει για την Πανάθα, ο Καστίγιο για τον Θρύλο στην Ξάνθη, αλλά ο τραυματισμός του Τζόλε ίσως είναι πιο σημαντικός από την πρόκριση… Ο Γρηγόρης Σαράντης είναι ο πρώτος που «δένει» την ιστορία του Ντέμη και ο Μπάγεβιτς το βιολί του με τελεσίγραφο «ή εγώ ή το πανό»


Πέμπτη 22/1


* Τι και αν ήρθαν στην Αθήνα Αγγλοι, Ισπανοί, Ολλανδοί, ειδικοί για να μας δώσουν τα φώτα τους σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της βίας; Ο Λιάνης διοργάνωσε το σεμινάριο, ο Λιάνης και ο Γκαγκάτσης πήγαν για να τους ακούσουν μαζί με τη γνωστή κουστωδία των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών. Ούτε ο Φλωρίδης ούτε η πανταχού παρούσα ΔΕΑΒ βεβαίως. Ούτε ο Παπαλάκης, ο οποίος έχει βαρεθεί να εισηγείται και τίποτε να μην υλοποιείται. H μεταγραφή Γκονζάλες περνά από το «υπογράφει» στο «θρίλερ», λίγο πριν από το «ναυάγιο».


Παρασκευή 23/1


* Ο Γρηγόρης Γεωργάτος ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του έτερου καραφλού του Θρύλου με την «Προό» και ο Παναθηναϊκός τρέχει μπας και προλάβει να κάνει την τελευταία μεταγραφή του πολυθρύλητου ξένου χαφ, αφού ο Ζάετς μπλεγμένος με τρεις Ισπανούς και όλη τη φαμίλια Γκονζάλες δεν κατάφερε να βγάλει άκρη… Αναλαμβάνει δράση ο Λιβαθηνός, αλλά το μπάτζετ είναι πολύ μικρότερο πλέον από τα 750.000 ευρώ που πρόσφεραν ετησίως στον Αργεντινό.


Σάββατο 24/1


* Αρχίζουν οι ενδελεχείς έρευνες για την ταυτότητα των 50 Αεκτζήδων που ανταποκρίθηκαν στην έμπνευση του dynamic duo Στάθη Βαλασόπουλου για την περίφημη «κάρτα φιλάθλου». Αν είναι «Ούστηδες» ή «Εστηδες» θα φανεί στα Λιόσια. Εκεί όπου ο Μπάγεβιτς, που έχει στο μυαλό του περισσότερο το πανό της «προδοσίας» και λιγότερο τα συστήματα και τις τακτικές, ενδέχεται να πει το οριστικό αντίο αν οι Κέρμιτ συνεχίσουν να κοάζουν. Ο Γίγκμπλαντ είναι αήττητος στον Ηρακλή. Οπως και ο Λεμονής από τον Παναθηναϊκό…


* Εντάξει είναι λίγο βαριά η επωνυμία που μου είπε ένας φίλος για την περιοχή: «Ανω Χούντα». Αλλά η συμπαθής περιοχή του Δήμου Παπάγου δεν έχει ακριβώς τον βολικότερο δήμαρχο και δημότες. Οι άνθρωποι έχουν μονοδρομήσει κατά τέτοιον τρόπο τους δρόμους ώστε να τους κάνουν άχρηστους στους οδηγούς και να έχουν την ησυχία τους από traffic και δεν μάσησαν από το υπουργείο Συγκοινωνιών, θα μασήσουν από την επιτροπή των υπουργών για να αφήσουν να χτιστεί (κάπου εκεί στο Γουδί) το γήπεδο του Παναθηναϊκού; Ούτε με σφαίρες…


* Ιδιαίτερα όταν πέντε δήμοι εμπλέκονται στην περιοχή και άπαντες είναι ενάντιοι με την οικοδόμηση του γηπέδου. Ακόμη πιο ιδιαίτερα όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου είπε κάτι γενικά «βλέπω θετικά την ανέγερση του γηπέδου», αλλά φυσικά δεν είναι κορόιδο να πει κάτι σαφέστερο και να βλέπει τους απόστρατους να εγκαταλείπουν τη ρούχλα και να παίρνουν τα καρυοφύλλια. Το είπε και ο δήμαρχος Χολαργού Δ. Νικολάου: «Θα περιμένουμε με το δάχτυλο στη σκανδάλη». Και τώρα μεταφορικό ή κυριολεκτικό ήταν αυτό, ο δήμαρχος το ξέρει. «Σωστά;» που έλεγε και ο Μάκαρος.


* Αντίθετα η Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχει απόστρατους και επιχειρηματίες να τσαμπουκαλευτούν. Υπάλληλοι και μικρομεσαίοι είναι. Τους περνάς έναν νόμο κολάρο, ονομάζεις το Palais de Grani «ολυμπιακό προπονητήριο», λες «διαμαρτύρονται επειδή θίγονται τα συμφέροντά τους» σαν να είναι κατηγορία και σπατσάρισες με την πλέμπα.


* Εντάξει να ασχολείται ο Λιάνης και ο Βενιζέλος, αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη τι δουλειά έχει με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού; Δήμαρχος Αθηναίων είναι η Μπακογιάννη. Αν ήθελε να δώσει το Σύνταγμα ή τη λεωφόρο Αλεξάνδρας για γήπεδο λογικό θα ήταν. Να λέει όμως ότι συμπαρίσταται στην επιθυμία του Παναθηναϊκού να κάνει γήπεδο, όταν σκοπεύει να το φτιάξει στο Γουδί, είναι αντίστοιχο με το να βγει ο δήμαρχος Παπάγου και να πει ότι συμπαρίσταται στην ομάδα μπάσκετ να κάνει την Ακρόπολη Παλέ.


* Τώρα αυτό που μπορεί να κάνει η Πανάθα είναι να γκρεμίσει το γήπεδο της Λεωφόρου και να ζητήσει να το περάσουνε για ολυμπιακό προπονητήριο. Ο Αργύρης Μήτσου ήταν υπεύθυνος των ιατρικών υπηρεσιών της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004. Πώς δηλαδή η Γιάννα έκανε το χατίρι στον Πατρίκ Κομνηνό να περάσει το Palais de Grani ως ολυμπιακό προπονητήριο όταν όλοι ήξεραν ότι με επτά υπόγεια το Παλέ δεν θα είναι έτοιμο ούτε για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008; Να ζητήσει και ο Μήτσου να το κάνουν προπονητήριο να έχουν και δεύτερο οι αθλητές όταν βαριούνται τη Νέα Φιλαδέλφεια.


* Ο Γιάννης Γρανίτσας λέει ότι τα έργα δεν ξεκίνησαν στο Παλέ επειδή η κατασκευαστική εταιρεία πρέπει να σχηματίσει ξανά το εργοτάξιο. Μόνο που υπάρχει μια άλλη εκδοχή και μάλιστα από άνθρωπο της διοίκησης του Grani. Τις προάλλες στο Jimmy’s στη Βαλαωρίτου έλεγε ότι φοβάται πως ο Γρανίτσας ξέρει ότι το θέμα θα μπλοκάρει ξανά στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα βάλει λοιπόν πριν από τις εκλογές τον Αλία, τον φιλότιμο εργάτη, να δώσει δύο φτυαριές για να λέει «οι εργασίες άρχισαν» και να αποφύγει το μαύρισμα στις εκλογές, και μετά τις 7 Μαρτίου έχει και ο Θεός και το ΣτΕ.


* H αγαπημένη ομιλία του Γιτζάκ Θουμ πριν από τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού είναι «We all know why we are here. We have a game». Μετά ο Θουμ κοιτάζει αετίσια τους παίκτες και σε δυναμικό στυλ Αλέφα φωνάζει «Come to the game». Μετά οι μισοί παίκτες της Πανάθας δαγκώνονται να μην τους πιάσουν τα γέλια και οι άλλοι μισοί κοιτάζουν απορημένοι. Και όλοι μαζί αναρωτιούνται τι διάολο σημαίνει στα χίμπριου το «Ελα στο παιχνίδι» και ο Θουμ το μεταφράζει στα αγγλικά και ακούγεται σαν τον Πλανητάρχη όταν τραγουδάει το «Ελα στον παππού».





Εναν σημαντικό όσο και προβλέψιμο υποστηρικτή στην υποψηφιότητά της για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 απέκτησε η Αβάνα. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα (αριστερά) τάχθηκε υπέρ της κουβανικής πρωτεύουσας, μιλώντας σε εκδήλωση για την απονομή των βραβείων στους κορυφαίους νοτιοαμερικανούς αθλητές του 2003. Ο διάσημος Αργεντινός είναι προσωπικός φίλος του προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, τον οποίον μάλιστα έχει ζωγραφίσει με τατουάζ στο αριστερό πόδι του, και τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Κούβα. «H Αβάνα θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή και οι κάτοικοί της το αξίζουν. Δεν αρνούμαι ότι και οι άλλες υποψήφιες χώρες έχουν αρκετούς λόγους για να επιλεχθούν, όμως ο λαός της Κούβας το δικαιούται πραγματικά» δήλωσε ο Ντιεγκίτο, κάνοντας το χρέος του απέναντι στη δεύτερη πατρίδα του και στον φίλο, αν και είναι αμφίβολο πόσο θα συγκινηθούν οι «αθάνατοι» της ΔΟΕ από την επιλογή του. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 διεκδικούν επίσης η Λειψία, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, η Μόσχα, η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, η Μαδρίτη και το Ρίο ντε Ζανέιρο.


* Λοιπόν, ξέρετε τι θα είχε πολλή πλάκα; Να έβγαιναν μια ημέρα οι εφημερίδες και να έγραφαν ότι ο εικονιζόμενος Αντώνης Νικοπολίδης συμφώνησε με τον Ολυμπιακό όπου θα πάρει τη θέση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο οποίος τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό. Ο τρόπος όμως με τον οποίον οι δύο «αιώνιοι» χωρίζουν με τους βασικούς τερματοφύλακές τους είναι πιο σοβαρή υπόθεση…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.