­ Σε ποιους απευθύνεται το αμοιβαίο και ποιο είναι το βασικό επενδυτικό χαρακτηριστικό του;


«Το μετοχικό αμοιβαίο κεφαλαίου εσωτερικού Δήλος – Blue Chips, όπως φαίνεται και από το όνομά του, πρόκειται για αμοιβαίο κεφάλαιο που δίνει έμφαση στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, μεγάλης εμπορευσιμότητας, ευρέως γνωστών εταιρειών, με μεγάλα ίδια κεφάλαια και κύκλο εργασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ από ένα τέτοιο αμοιβαίο κεφάλαιο θα προσδοκούσε κανείς αποδόσεις που να προσεγγίζουν την ετήσια μεταβολή του γενικού δείκτη, η απόδοσή του είναι σημαντικά υψηλότερη (157% στις 11.10.99 έναντι 118% του γενικού δείκτη)».


­ Γιατί ένας επενδυτής να προτιμήσει το δικό σας αμοιβαίο;


«Οι πελάτες μπορούν να προτιμήσουν το δικό μας αμοιβαίο κεφάλαιο, πρώτον, διότι η απόδοσή του είναι διαχρονική και όχι μόνο για μια συγκεκριμένη περίοδο, συνδυασμένη μάλιστα με άλλα στοιχεία της ποιότητας του χαρτοφυλακίου του, όπως η υψηλή εμπορευσιμότητα των μετοχών που επενδύει και η διακράτηση επαρκούς ποσοστού ρευστών διαθεσίμων. Δεύτερον, διότι υπάρχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών on line εξυπηρέτησης, τακτικής ενημέρωσης συναλλαγών με statement, τηλεφωνικού συστήματος αναμετάδοσης τιμών κτλ. · και τρίτον, λόγω της συνολικής κάλυψης του πελάτη με ιδιαίτερα ελκυστική τιμολογιακή πολιτική επί μετακινήσεων μεταξύ όλων των αμοιβαίων κεφαλαίων της εταιρείας».





­ Πείτε μας τρεις μετοχές στο χαρτοφυλάκιό σας που θα κρατήσετε τους επόμενους δύο μήνες.


«Κατηγορηματική διατύπωση για μετοχές που θα κρατηθούν στο χαρτοφυλάκιο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, δεδομένου ότι αυτό λαμβάνει χώρα οποτεδήποτε η πώληση κριθεί συμφέρουσα, σε συνάρτηση πάντα με την πορεία των τιμών και των εισροών – εκροών του αμοιβαίου κεφαλαίου».