Ιδρύεται σχολή για τα extreme sports

Την ίδρυση και λειτουργία της Εθνικής Σχολής Ακραίων- Σκληρών Αθλημάτων (extreme sports) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσα στο επόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τον αθλητικό τουρισμό. Η σχολή θα έχει αντικείμενο την εκπαίδευση νέων αλλά και την πιστοποίηση των ήδη απασχολούμενων εκπαιδευτών, για να υπάρχει έλεγχος και ασφάλεια στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων αυτών, καθώς και να αποφευχθούν τραγικά δυστυχήματα, όπως αυτά που συνέβησαν προσφάτως, αλλά και το καθεστώς «πλήρους ασυδοσίας» που υπάρχει.

Την ίδρυση και λειτουργία της Εθνικής Σχολής Ακραίων- Σκληρών Αθλημάτων (extreme sports) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσα στο επόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τον αθλητικό τουρισμό. Η σχολή θα έχει αντικείμενο την εκπαίδευση νέων αλλά και την πιστοποίηση των ήδη απασχολούμενων εκπαιδευτών, για να υπάρχει έλεγχος και ασφάλεια στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων αυτών, καθώς και να αποφευχθούν τραγικά δυστυχήματα, όπως αυτά που συνέβησαν προσφάτως, αλλά και το καθεστώς «πλήρους ασυδοσίας» που υπάρχει. Σε επόμενο στάδιο οι δύο φορείς θα θεσπίσουν κανόνες και πλαίσιο λειτουργίας για τον καταδυτικό τουρισμό, αφού ο ερασιτεχνικός τουρισμός έχει αναδειχθεί ως μια δυναμικά αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού, με ζήτηση τόσο από την εγχώρια όσο και από την ξένη αγορά.

Το οικονομικό μέγεθος του αθλητικού αυτού είδους υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ, όπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι.Ιωαννίδης , ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας υποδομών για άλλα δύο αθλήματα στη χώρα, το γκολφ και το τένις. Η συνεργασία θα διευρυνθεί επίσης με ένα μνημόνιο συνεργασίας, παρ΄ ότι δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες των δύο φορέων, για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου στη Βόρεια Ελλάδα, με την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας που ανήκει στη ΓΓ Αθλητισμού, ενώ συζητείται η δυνατότητα συνδυασμού περισσότερων αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως η δημιουργία γηπέδων τένις στα χιονοδρομικά κέντρα.

Τέλος, το κομμάτι του προπονητικού τουρισμού επιχειρεί να αναπτύξει το Προεδρικό Διάταγμα που

Θα θεσπισθούν κανόνες και πλαίσιο λειτουργίας για τον αθλητικό τουρισμό

έχουν ήδη υπογράψει τα υπουργεία Τουριστικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ, το οποίο προβλέπει τις προδιαγραφές για την ίδρυση και τη λειτουργία κέντρων προπονητικού τουρισμού. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο τόσο από πλευράς αγοράς όσο και από πλευράς επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ θα εξετασθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.