Η αμερικανική αλαζονεία δεν αγγίζει τους Ευρωπαίους

Oι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν να πανηγυρίσουν κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε κορυφαία διοργάνωση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000), ωστόσο οι πρωτοκλασάτοι παίκτες του ΝΒΑ που εκπροσωπούν την πατρίδα τους δεν φαίνεται να έχουν βάλει μυαλό. «Αν δεν πάρουμε το χρυσό στο Πεκίνο,δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω!» δήλωσε ξεχειλίζοντας από αλαζονεία ο Λεμπρόν Τζέιμς. Η διαφορά των Αμερικανών, λοιπόν, από τους Ευρωπαίους είναι ότι ομάδες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Λιθουανία και η Ρωσία (καθώς και η Αργεντινή από την ήπειρό τους) ονειρεύονται μεν το μετάλλιο αλλά κρατούν χαμηλά τους τόνους και σέβονται τους αντιπάλους τους, ακόμη και την.

Oι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν να πανηγυρίσουν κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε κορυφαία διοργάνωση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000), ωστόσο οι πρωτοκλασάτοι παίκτες του ΝΒΑ που εκπροσωπούν την πατρίδα τους δεν φαίνεται να έχουν βάλει μυαλό. «Αν δεν πάρουμε το χρυσό στο Πεκίνο,δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω!» δήλωσε ξεχειλίζοντας από αλαζονεία ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Η διαφορά των Αμερικανών, λοιπόν, από τους Ευρωπαίους είναι ότι ομάδες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Λιθουανία και η Ρωσία (καθώς και η Αργεντινή από την ήπειρό τους) ονειρεύονται μεν το μετάλλιο αλλά κρατούν χαμηλά τους τόνους και σέβονται τους αντιπάλους τους, ακόμη και την… Ανγκόλα! «Προσπαθούμε να είμαστε λίγο καλύτεροι κάθε ημέρα για να φθάσουμε στην κορύφωση της απόδοσής μας στο Πεκίνο» σχολίασε με σεμνότητα ο ηγέτης της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας Πάου Γκασόλ, ενώ ο αργεντινός σουπερστάρ Μανού Τζινόμπιλι υποστήριξε ότι «η Ισπανία και οι ΗΠΑ είναι τα μεγάλα φαβορί,αλλά υπάρχουν ομάδες όπως η δική μας,η Λιθουανία,η Ρωσία και η Ελλάδα που μπορούν σε έναν αγώνα να νικήσουν οποιονδήποτε».

Την ίδια στιγμή η Εθνική Ελλάδος προσπαθεί να συνηθίσει τις μεσημεριανές ώρες των αγώνων του ολυμπιακού τουρνουά (η χθεσινή προπόνηση έγινε στις 12 μ. και η σημερινή έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι) και οι συνεργάτες του κ. Παναγιώτη Γιαννάκη κκ. Νίκος Λινάρδος και Δημήτρης Πρίφτης συλλέγουν υλικό από την Κίνα, όπου διεξάγεται το τουρνουά «Diamond Βall», με τη συμμετοχή της Κίνας και της Ανγκόλας (που συμμετέχουν στον όμιλο της Εθνικής), της Αργεντινής, του Ιράν, της Αυστραλίας και της Σερβίας. Χθες η Αργεντινή νίκησε (81-71) το Ιράν χωρίς να εντυπωσιάσει, ενώ η Κίνα επικράτησε (83-74) της Ανγκόλας. Εν τω μεταξύ η Ισπανία επέκτεινε (6-0) το νικηφόρο σερί της συντρίβοντας (103-45) την Ουγγαρία στον προτελευταίο φιλικό αγώνα πριν από την αναχώρηση για την Κίνα.

* Στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στον Πύργο και στην Αμαλιάδα η Εθνική Εφήβων νίκησε (68-63) την Ιταλία και αύριο (19.00) αντιμετωπίζει τη Σερβία.

* Ποινή 15μηνης κάθειρξης επεβλήθη στον 41χρονο διαιτητή του ΝΒΑ κ. Τιμ Ντόναχι για παράνομη εμπλοκή σε στοιχηματισμό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.