Με κατηγορηματικό τρόπο επιχείρησε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπακωνσταντίνου να θέσει τέλος στη συζήτηση περί συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων – «η συνεργασία του ΠαΣοΚ με τη Νέα Δημοκρατία ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας» δήλωσε- και περί χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές. «Προφανώςτο ΠαΣοΚ πηγαίνει στις ευρωεκλογές για να τις κερδίσει,όπως πηγαίνει για να κερδίσει κάθε εκλογική αναμέτρηση. Είναι αυτονόητο και πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε κιόλας» επεσήμανε.

Ορισμένοι ερμήνευσαν τη δήλωση αυτή ως οπισθοχώρηση της Χαριλάου Τρικούπη στη γραμμή του κ. Α.Λοβέρδου και άλλων στελεχών που υποστήριξαν εξαρχής ότι όλες οι αναμετρήσεις είναι σημαντικές για το ΠαΣοΚ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ωστόσο επέμεινε πως ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε αυτονόητα πράγματα σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα των ευρωεκλογών και πρόσθεσε: «Πέρα από το ζήτημα ουσίας,υπάρχει και το πολιτικό κλίμα.Ολοι ξέρουμε ότι είναι σημαντικό για ένα κόμμα να κερδίζει εκλογές,γιατί αυτό έχει να κάνει και με το τι γίνεται στα επόμενα βήματα και στις επόμενες εκλογές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ επετέθη στον κ. Αλογοσκούφη όχι μόνο για την άποψη που εξέφρασε περί συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων- «είναι προφανές ότιπροσπαθεί τα δικά του αδιέξοδα να τα ρίξει αλλού,να βρει σωσίβιο κάπου αλλού. Εμείς αυτό το σωσίβιο δεν θα το δώσουμε» – αλλά και για την κατάσταση της οικονομίας, θέμα που θα μείνει πρώτο στην ατζέντα του ΠαΣοΚ τουλάχιστον ως τη ΔΕΘ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε για σύγχυση το οικονομικό επιτελείο και προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί να ξαναρίξει τα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής στους πιο ευάλωτους του πληθυσμού».