«Αναμενόμενα σχέδια επί χάρτου» βλέπει το ΚΚΕ

Αναμενόμενα σχέδια επί χάρτου είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ, τα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας, αφού όλο και πιο έντονα η λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας απομακρύνει το ενδεχόμενο να προκύψει αυτοδυναμία στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης μίλησε για κυβερνητική συνεργασία ΝΔ- ΠαΣοΚ αντιμετωπίζεται από τον Περισσό ως μία ακόμη δήλωση που «προετοιμάζει το έδαφος». Οπως θύμισε...

Αναμενόμενα σχέδια επί χάρτου είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ, τα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας, αφού όλο και πιο έντονα η λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας απομακρύνει το ενδεχόμενο να προκύψει αυτοδυναμία στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης μίλησε για κυβερνητική συνεργασία ΝΔ- ΠαΣοΚ αντιμετωπίζεται από τον Περισσό ως μία ακόμη δήλωση που «προετοιμάζει το έδαφος». Οπως θύμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες στην τηλεόραση του Μega, και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ.Μητσοτάκης είχε πει: « Μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠαΣοΚ ». Σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα «αν και οι επιχειρηματίες και τα δύο κόμματα της αστικής εξουσίας προτιμούν τις μονοκομματικές κυβερνήσεις,όταν βλέπουν ότι “δεν τους βγαίνει” προχωρούν σε άλλες λύσεις,όπως τη συνεργασία ΝΔ- ΠαΣοΚ, βρίσκοντας αν χρειασθεί “πρόσχημα”, π.χ.,λόγους εθνικής ενότητας και ανάγκης ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α.Αλαβάνος από το Ηράκλειο όπου περιοδεύει τόνισε: «Πολλά μπορούν να σκέφτονται (σ.σ.: ΝΔ και ΠαΣοΚ) για να αποτρέψουν αυτό που θα γίνει.Δηλαδή,το ποτάμι έχει ξεκινήσει και δεν νομίζω ότι μπορεί να σταματήσει.Και το ποτάμι αυτό είναι ένα ποτάμι μεγάλης αλλαγής,όπου η Αριστερά θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.