«Ταξιδεύει» και στα Βαλκάνια η επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών

Στα Βαλκάνια και στην Κύπρο επεκτείνονται πλέον οι ελληνικές επιχειρήσεις υπηρεσιών αεροπορικού Ηandling (επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών) και όπως τονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος της Goldair κυρία Κατερίνα Ξανθάκη μετά την Κύπρο στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνονται δραστηριότητες σε βαλκανικές και μεσογειακές χώρες.

Στα Βαλκάνια και στην Κύπρο επεκτείνονται πλέον οι ελληνικές επιχειρήσεις υπηρεσιών αεροπορικού Ηandling (επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών) και όπως τονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος της Goldair κυρία Κατερίνα Ξανθάκη μετά την Κύπρο στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνονται δραστηριότητες σε βαλκανικές και μεσογειακές χώρες.

– Για πρώτη φορά βγήκατε ως εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών εκτός Ελλάδος. Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα;

«Η Goldair Ηandling ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδος και για πρώτη φορά ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης στην Κύπρο, σε συνεργασία με τον όμιλο Louis και την πολυεθνική εταιρεία Servisair. Ηδη, η εξυπηρέτηση επιβατών και αεροσκαφών έχει ξεκινήσει με επιτυχία στην Πάφο στις 22 Μαΐου και στη Λάρνακα στις 29 Μαΐου, αφού προηγήθηκε διεθνής διαγωνισμός, στον οποίο έλαβαν μέρος πολλές κυπριακές και διεθνείς εταιρείες, μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την κατάργηση του μονοπωλίου.

Στην Κύπρο, η Goldair Ηandling προσέφερε τεχνικές γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία, καθώς και εκπαίδευση και καθοδήγηση στους τομείς της ασφάλειας στην επίγεια εξυπηρέτηση. Η εμπειρία της Goldair Ηandling έχει αποκτηθεί μετά την πολυετή δραστηριότητα στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης επιβατών και αεροσκαφών, αφού ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έλαβε την άδεια εξυπηρέτησης επιβατών για το αεροδρόμιο του Ελληνικού, το 1999».

– Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

«Στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνεται η επέκταση στα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ελλάδος, καθώς και η επέκταση των δραστηριοτήτων σε βαλκανικές και μεσογειακές χώρες. Ηδη, η Goldair Ηandling είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να παρέχει επίγεια εξυπηρέτηση στη Σόφια και αναμένεται σύντομα η απελευθέρωση του αεροδρομίου του Μπουργκάς.

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στα πέντε μεγαλύτερα αεροδρόμια, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου και Κέρκυρας και ήδη ανανέωσε την άδεια επίγειας εξυπηρέτησης στο “Ελ. Βενιζέλος”, ξεκινώντας μια νέα επταετία, η οποία βρίσκει την εταιρεία με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και υπερδιπλασιασμό των κερδών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

– Ποιες αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετείτε στην Ελλάδα;

«Την εταιρεία έχουν εμπιστευθεί γνωστά ονόματα αεροπορικών εταιρειών, όπως Lufthansa, Αir France, SΑS Scandinavian Αirlines, ΕasyJet, Μalev, LΟΤ, Τurkish Αirlines, Αir Οne, US Αirways, Αlitalia, Αeroflot, Saudia, Αer Lingus, Wizzair, Vueling, Τransaero, Κrasair, Vim Αirlines, Αir Βaltic, Εstonian, Carpatair, Star Αir, ΤΝΤ και άλλοι. Επίσης, δραστηριοποιείται στη διαχείριση φορτίου και ταχυδρομείου, όπου διατηρεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών εμπορευματικό σταθμό εκτάσεως 6.000 τ.μ. Απασχολεί 900 υπαλλήλους στα πέντε μεγαλύτερα ελληνικά αεροδρόμια και έχει επενδύσει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Εξάλλου, εξυπηρετεί περισσότερες από 55.000 κινήσεις αεροσκαφών, 5 εκατ. επιβατών και διαχειρίζεται 55.000 τόνους φορτίων».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.