Ο Ζιβέ… πετάει για τον Παναθηναϊκό

Η αλλαγή επιπέδου στο οποίο κινείται πλέον στο μεταγραφικό παζάρι ο Παναθηναϊκός αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του τεχνικού της Κολωνίας κ. Κρίστοφ Ντάουμ: «Είναι αλήθεια ότι θέλαμε σαν τρελοί τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο μάνατζερ της ομάδας μας Μίχαελ Μέιερ έκανε εξαιρετική δουλειά στις διαπραγματεύσεις με την Αρσεναλ,ωστόσο δεν μπορούσαμε να συναγωνιστούμε τον Παναθηναϊκό» . Και από τη στιγμή που ο εκ των αρχηγών της Εθνικής Βραζιλίας Ζιλμπέρτο Σίλβα δήλωσε άμα τη αφίξει στην Ελλάδα ότι «θέλω να παίξω με τη Σελεσάο στο Μουντιάλ 2010» το μήνυμα ήταν σαφές και για τους επόμενους (υψηλούς) μεταγραφικούς στόχους του Τριφυλλιού.

Η αλλαγή επιπέδου στο οποίο κινείται πλέον στο μεταγραφικό παζάρι ο Παναθηναϊκός αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του τεχνικού της Κολωνίας κ. Κρίστοφ Ντάουμ: «Είναι αλήθεια ότι θέλαμε σαν τρελοί τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο μάνατζερ της ομάδας μας Μίχαελ Μέιερ έκανε εξαιρετική δουλειά στις διαπραγματεύσεις με την Αρσεναλ,ωστόσο δεν μπορούσαμε να συναγωνιστούμε τον Παναθηναϊκό» .

Και από τη στιγμή που ο εκ των αρχηγών της Εθνικής Βραζιλίας Ζιλμπέρτο Σίλβα δήλωσε άμα τη αφίξει στην Ελλάδα ότι «θέλω να παίξω με τη Σελεσάο στο Μουντιάλ 2010» το μήνυμα ήταν σαφές και για τους επόμενους (υψηλούς) μεταγραφικούς στόχους του Τριφυλλιού. Ο πιο σημαντικός εξ αυτών είναι ο διεθνής γάλλος κεντρικός αμυντικός της Μαρσέιγ Γκαέλ Ζιβέ. Ο 27χρονος, ύψους 1,81 μ., στόπερ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εκπληκτικής πορείας της Μονακό προς τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2004, παίρνοντας μάλιστα την επόμενη χρονιά το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Λουντοβίκ Ζιουλί όταν αυτός μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα, ενώ ήταν στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας που έφθασε ως τον τελικό του Μουντιάλ 2006. Το γεγονός ότι οι Λιλιάν Τουράμ και Γουιλιάμ Γκαλάς, ο οποίος φέρεται επίσης ως μεταγραφικός στόχος του Τριφυλλιού, ήταν βασικοί μέχρι και το πρόσφατο Εuro 2008 αλλά ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τους Τρικολόρ, ανοίγει και πάλι τον δρόμο της Εθνικής Γαλλίας για τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ζιβέ αναμένεται στην Αθήνα τη Δευτέρα για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις του με τους Πράσινους και ενδεχομένως να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Ζιβέ δεν υπολογίζεται στα πλάνα του τεχνικού της Μαρσέιγ κ. Ερικ Γκέρετς, ο οποίος περιμένει να αυξηθεί το μεταγραφικό μπάτζετ της ομάδας του από τα 3,5- 4 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο απαιτούν οι παράγοντες της γαλλικής ομάδας για να παραχωρήσουν τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό. Οι απαιτήσεις του ίδιου, στην πρώτη κρούση που του είχε κάνει ο Παναθηναϊκός, δεν έπεφταν κάτω από τα δύο εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας του με το Τριφύλλι. Ετσι το κόστος αναμένεται να φθάσει τα οκτώ (για διετές συμβόλαιο) ή ακόμη και τα δέκα εκατ. ευρώ (για τριετές συμβόλαιο)! Οσο για τον δεύτερο κεντρικό αμυντικό που αναζητεί ο Παναθηναϊκός, αυτός δεν αποκλείεται να είναι ο 24χρονος Αργεντινός Τζόναθαν Μποτινέλι της Σαν Λορέντζο, ο οποίος είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου. Αλλωστε με τη διαφαινόμενη απόκτηση του 22χρονου δεξιοπόδαρου αμυντικού Μπράις Μουν που θα ολοκληρωθεί με την αποχώρηση του Νταμ Ν΄ Ντόι, θα έχουν καλυφθεί και οι πέντε θέσεις μη κοινοτικών (Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρσέλο Μάτος, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, Γκάμπριελ και Κλέιτον ).

Η επίδειξη δύναμης του νέου πολυμετοχικού Παναθηναϊκού δεν αποκλείεται να φανεί και στην περίπτωση του επιθετικού που αναζητείται στο παζάρι. Οι διαπραγματεύσεις με τον διεθνή άγγλο επιθετικό της Γουίγκαν Εμίλ Χέσκεϊ βρίσκονται σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι οι νέες αυξημένες απαιτήσεις του αγγλικού συλλόγου ανάγκασαν τους Πράσινους να κάνουν ένα βήμα πίσω προκειμένου να δείξουν ότι δεν σκοπεύουν να πληρώσουν… υπεραξίες για τον 30χρονο δυναμικό στράικερ. Παράλληλα ο Αργεντινός Λούκας Μπάριος της χιλιανής Κόλο Κόλο δηλώνει ότι «δεν τρελαίνομαι να φύγω, ιδιαίτερα για την Ευρώπη» δείχνοντας ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα της Χιλής.

* Στη λίστα των 25 ποδοσφαιριστών που δηλώθηκαν στην UΕFΑ για τους προκριματικούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ δεν συμπεριλαμβάνονται οι Ν΄ Ντόι, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Σωτήρης Λεοντίου. Και αν για τον τελευταίο δεν σημαίνει κάτι το «κόψιμό» του καθώς βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του, για τον Σενεγαλέζο και τον περυσινό αρχηγό του Τριφυλλιού το μήνυμα ήταν σαφές ότι δεν υπολογίζονται για τη νέα περίοδο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.