Ιδανική ευκαιρία για τους εμπρηστές

▅ Το σμαραγδένιο νησί χάνει την «καρδιά» του μεσούσης της τουριστικής περιόδου, καθώς το παρθένο δάσος του Ιγκου έχει μετατραπεί σε στάχτες ▅ Η ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή αναμένεται να έχει τεράστιες επιπτώσεις και στην οικονομία του νησιού ▅ Αν η φωτιά κατευθυνθεί προς τη θάλασσα, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί με τις ξενοδοχειακές μονάδες, όπου διαμένουν εκατοντάδες τουρίστες

Το χάος που επικρατεί στη Ρόδο και το μέτωπο πολλών χιλιομέτρων στο οποίο εκτείνεται πλέον η φωτιά που ξεκίνησε την Τρίτη από την απροσεξία ενός αγρότη δημιουργούν για μία ακόμη φορά… ιδανικό περιβάλλον για τους εμπρηστές. Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χ. Κόκκινος, κατά τη σύσκεψη που έγινε χθες υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μ.Μουζά, παρουσίασε στοιχεία για δύο περιστατικά: προχθές το μεσημέρι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε άλλο σημείο του νησιού, στον Δήμο Καμείρου, η οποία σβήστηκε άμεσα, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Προφίλια στη Νότια Ρόδο.

Στο Αυτόφωρο Ρόδου επρόκειτο να δικαστεί χθες με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια ο 61χρονος κάτοικος του χωριού Αγιος Ισίδωρος που την περασμένη Τρίτη είχε ανάψει φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα στο χωράφι του. Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχό του με αποτέλεσμα να επεκταθεί στην παρακείμενη δασική περιοχή. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε τελικά μόνο ο συνήγορός του, για να δηλώσει ότι ο πελάτης του δεν ήταν σε θέση να παραστεί στη δίκη λόγω προβλημάτων υγείας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.