Την ίδρυση νέας εταιρείας, με έδρα το Κάιρο της Αιγύπτου, αποφάσισε η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου (ΝΕΛ) σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην οποία αναφέρει ότι η νέα εταιρεία θα ονομάζεται ΝΕL Lines Εgypt και θα διαχειρίζεται δύο ταχύπλοα σκάφη, το «Red Sea Ι» (πρώην «Αίολος Κεντέρης») και το «Αίολος Κεντέρης ΙΙ», καθώς και το συμβατικό επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Θαλασσινή». Τα πλοία αυτά θα εκτελούν δρομολόγια στην Ερυθρά Θάλασσα και θα συνδέουν την Αίγυπτο με τη Σαουδική Αραβία, ενώ εκτιμάται ότι θα αρχίσουν τα δρομολόγια τους εντός του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου.

Εξάλλου στην ίδια ανακοίνωση η ΝΕΛ καταγράφει τις εξελίξεις που σημειώνονται στο θέμα του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Θεόφιλος», αναφέροντας: «Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το πλοίο ανέρχεται σε τρεις μήνες περίπου και αναμένεται να επανέλθει στη δραστηριότητά του εντός του πρώτου 15νθημέρου του Οκτωβρίου».

Σχετικά με την απαίτηση από την πώληση του ταχύπλοου Ε/ΓΟ/Γ «Αίολος Κεντέρης», η ΝΕΛ κάνει γνωστό ότι παρά την πίστωση χρόνου που δόθηκε στους αγοραστές του πλοίου, αυτοί δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναγκαστεί να αποστείλει ειδοποίηση υπερημερίας. Μετά το συμβάν με το Ε/Γ- Ο/Γ «Θεόφιλος» οι αγοραστές δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να καταβάλουν το υπόλοιπο τίμημα, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να αναλάβει αναγκαστικά την εμπορική διαχείριση του πλοίου το οποίο θα δραστηριοποιηθεί σε γραμμές του εξωτερικού.